V predzadnjem krogu Nafta 1903 na gostovanje v Martjance

Prvenstvu v tretji državni ligi vzhod so šteti dnevi, bi lahko rekli, saj se bo jutri odvil predzadnji krog tekmovanja. Lendavska enajsterica se bo s Francem Fridlom na čelu odpravila v Martjance, kjer bodo svoje barve branili od 17.30 ure naprej.

V Martjancih pri Murski Soboti bodo ljubitelji okroglega usnja jutri spremljali srečanje med tamkajšnjim nogometnim klubom in Nafto 1903 iz Lendave. Tekmovanje v tretji državni ligi vzhod se počasi zaključuje, ne zaključuje pa se borba prvega in drugega na razpredelnici, katerima štrene mešajo tretjeuvrščeni Odranci, ekipa, ki je med drugim presenetila tudi Nafto 1903 in to na domačem igrišču, od koder je domov odnesla tri točke.

Domači Martjanci se trenutno nahajajo na zlati sredini razpredelnice in imajo 31 točk. Lendavska Nafta 1903 zaenkrat uspešno drži prvo mesto z 59 točkami, na drugem mestu se nahaja NŠ Mura in na tretjem Odranci, oba kluba s 57 točkami. Od vseh treh klubov na vrhu lestvice je moč pričakovati zmago, kar pomeni, da se razpored ta vikend (načeloma) ne bi smel bistveno spremeniti. To pa bo seveda tudi ekstremno začinilo zadnji, 26. krog, kjer bi se lahko lomila kopja. V Lendavo takrat prihaja Polana, ki je Nafto 1903 premagala v jesenskem delu, v Mursko Soboto pa na gostovanje odhajajo Odranci.

Tako predzadnji kakor tudi zadnji krog bosta izjemno zanimiva, na tribune pa bo najbrž sedlo bistveno več nogometnih navdušencev kot doslej. Na nogometnih zelenicah se seveda lahko zgodi marsikaj, le vprašanje je, kdo bo iz tega odnesel največ. Srečanje bo v Martjancih sodil Marko Lacković, ob bokih pa bo imel na voljo Denisa Horvata in Mitjo Bombača. Delegat na srečanju bo Avgust Hozjan.

Hotižani v boj v Bogojino

Hotižani se bodo, prav tako v nedeljo, odpravili na gostovanje v Bogojino. Nafta 1903 je v Lendavi Bogojinčanom mrežo napolnila s šestimi zadetki, v igro pa sedaj vstopata osmo- in dvanajstouvrščena ekipa. Bistveno bolje seveda kotira Hotiza, ki ima kar osem točk prednosti pred jutrišnjim nasprotnikom. Kako se bosta razpletli obe srečanji, pa seveda ob pravem času na našem spletnem portalu.