V predzadnjem krogu jesenskega dela 2. državne lige Nafta 1903 potuje v Dravograd

Nafta 1903 jutrišnjo soboto potuje v Dravograd, kjer bo skušala popraviti vtis minulega srečanja proti Beltincem na domačem terenu po tem, ko so modro-beli kljub vodstvu z 2:0 srečanje zaključili z remijem. Zmaga bi vsekakor bil obliž na rano iz minulega kroga, a bo najprej potrebno seveda počakati na končni rezultat.
Jesenski del prvenstva v drugi državni ligi se počasi zaključuje, saj je pred igralci predzadnji krog. Predzadnji krog prvenstva pa je tudi pred lendavsko Nafto 1903, ki se tokrat odpravlja v Dravograd, kjer bo skušala zaceliti rane remija minulega kroga, ko so Lendavčani kljub lepemu vodstvu z 2:0 na domačem terenu naposled remizirali. Tudi ekipa Dravograda ni bila pretirano uspešna, slo jim je celo slabše kot modro-belim, saj so na gostovanju v Novi Gorici ostali brez točk. Primorci so bili uspešni s 3:0, s čimer so Korošci pristali na samem repu prvenstvene tabele.

Lendavčani se bodo torej jutri pomerili z najslabšo ekipo prvenstva. Dravograd je povsem zadnja ekipa, ki je v sedemnajstih krogih sezone zbrala vsega devet točk. Korošci so zadnji dve točki dosegli iz iz remijev, to je bilo v 15. in 16. krogu na domačem terenu, torej gre pričakovati, da bodo doma vnovič dosegli kakšno točko ali pa vsaj tri. Modro-beli na gostovanje nedvomno odhajajo v vlogi favorita, na kar se ne gre zanašati, saj bo srečanje potrebno odigrati kot vsako drugo. Nafta 1903 in Dravograd sta se na zadnje pomerila v 3. krogu prvenstva, srečanje pa so Lendavčani na domačem terenu dobili s 4:1.

Nafta 1903 se trenutno nahaja na četrtem mestu prvenstvene tabele, kar pa ni najbolj pohvalno, saj je ekipa v dveh tednih izgubila dve krepki priložnosti za naskok na drugo mesto. Prva priložnost je splavala po vodi pred skorajda dvema tednoma, ko so se modro-beli brez zadetkov razšli na srečanju v Čatežu ob Savi, naslednja priložnost pa je splavala po vodi minulo soboto. Nekaj podobnih spodrsljajev je Lendavčane, spomnimo, že v minulih dveh sezonah stalo boljše uvrstitve, podobno pa, kot kaže, velja tudi letos.