V ponedeljek se začenja lendavska pikado liga

Naslednji teden, prvo srečanje bo odigrano v ponedeljek ob 18.00 uri v Pincah, se po gostilnah v Lendavi in okolici vnovič začenja lendavska pikado liga. V letošnji tekmovalni sezoni bo sodelovalo devet gostiln (minulo sezono 8), ki se bodo potegovale za prvo mesto ter organizacijo finalnega turnirja.
Od prihajajočega ponedeljka naprej, bo v gostilnah znova moč slišati zvoke pikadov, saj se začenja lendavska pikado liga. V tekmovanju, ki bo letos imelo 18. krogov, bo sodelovalo skupno 89 igralcev in devet gostiln. Finalno srečanje bo odigrano po zadnjem krogu, ob koncu meseca februarja prihodnje leto. Zmagovalna ekipa bo prejela nagrado s sklada in pokale, dolžna pa bo med drugim organizirati zaključni turnir v pikadu, kjer bodo svoje moči merili prav vsi igralci aktualne lige. Lanski zmagovalec je bila ekipa bara Kvatro Gal iz Doline. Predlanski zmagovalci so bili člani ekipe Bar Matko iz Kapce.

V igri vzdržljivosti, koncentracije, zbranosti in natančnosti pa bo, kot smo že omenili, letos med seboj tekmovalo devet gostinskih lokalov. To so: Bar Matko (Kapca), Kvatro Gal (Dolina), bar West (Pince), Booom Bar (Gaberje), bar Lero (Petišovci), bar Extra (Petišovci), Kvatro Gal II (Dolina), bar Retro (Lendava) in bar Retro Plus (Lendava). Če so v minulih letih v nekaterih ekipah bile pripadnice nežnejšega spola, pa slednje tokratno sezono ne sodelujejo v nobeni ekipi.

Večina igralcev je seveda amaterjev. Liga ni profesionalna, igralci pa med seboj tekmujejo zaradi druženja in deloma tudi zaradi tekmovalnosti. Nekateri so seveda v omenjeni igri bolj vešči, drugi spet nekoliko manj, a ravno to je čar lige, ki postane zanimiva že po nekaj odigranih krogih. Rezultate bo moč spremljati na našem spletnem portalu, pod zavihkom Pikado liga, za objavljanje rezultatov pa bo skrbel organizator.