V Pomgradu so za en dan odprl svoja vrata najmlajšim

V prostorih podjetja Pomgrad d.d. je danes potekal dan odprtih vrat, ki se ga je udeležilo približno 150 otrok iz različnih enot vrtca Murska Sobota. Otroci so imeli priložnost od blizu spoznati poklice, ki so za podjetje Pomgrad nepogrešljivi. Namen dneva je bil predvsem predstaviti in približati poklice v gradbeni  panogi najmlajšim.

Otroke iz enot Miške, Ringa raja in Gozdiček so pričakale animatorke. Ob pesmi in glasbi so malčkom predstavile poklice iz panoge gradbeništva ter jih popeljale skozi tematski park, kjer so si ob zabavnem vzdušju ogledali betonarno, asfaltno bazo ter gramoznico. Videli so, kako poteka izkop gramoza iz Kamenšnice ter si od blizu ogledali različne vrste vozil kot so tovornjaki in bagerji. Obisk se je zaključil z okusno malico, ki so jo spremljali petje in otroške igrice, vsak malček pa je prejel tudi spominek.

V podjetju Pomgrad upajo, da se je dan odprtih vrat otrokom zasidral v lepem spominu ter jih obogatil za nova znanja, ki jih bodo v prihodnje morda tudi zanimala. “Tudi na tak način z našo družbeno odgovorno noto odpiramo vrata in se povezujemo z lokalnim okoljem. Ker je podjetje  največji delodajalec v regiji in si želi to tudi ostati, si nenehno prizadevamo za stalno sodelovanje z lokalno skupnostjo. Že sedaj je veliko staršev, sorodnikov ali prijateljev zaposlenih v podjetju Pomgrad. Želimo si ohraniti in razvijati medgeneracijsko vez tudi v prihodnje. Potreba po strokovnjakih bo v panogi gradbeništva vedno večja. Tudi tak dan je lahko del mozaika prihodnjega izobraževanja”, je obisk komentiral član uprave, Iztok Polanič.

Tudi zaposleni v vrtcu se zavedajo pomena tovrstnega sodelovanja. “Odločitev o sodelovanju na dnevu odprtih vrat je vsekakor poleg možnosti povezovanja in načrtovanja ter vnašanja kurikularnih vsebin v naše delo pomembna. Tudi zato, ker predstavlja ogled podjetja in njegovega dela za naše otroke vpogled v sam proces in postopke dela. Spoznali so različne stroje, vozila in poklice. Nenazadnje so spoznali pomen dela, ki ga opravljajo Pomgradovi zaposleni in pozitiven vpliv, ki ga ima podjetje na kakovost življenja ljudi ter razvoj regije”, je mnenja pomočnica ravnateljice murskosoboškega vrtca, Vesna Fluher.