V Planico več kot 100 otrok iz Prekmurja

Zavarovalnica Triglav je s smučarskimi skoki v Planici povezana že pol stoletja, že štiri desetletja pa ogled tekmovanja na vrhunski ravni omogoča tudi otrokom in njihovim spremljevalcem iz vse Slovenije.
V dolino pod Poncami so jih do sedaj pripeljali že skoraj 100.000, tudi ob 50. obletnici letalnice bratov Gorišek pa bodo nepozaben dan v naravi in družbi vrstnikov omogočili več kot 3.500 otrokom s spremljevalci, med katerimi bo več kot 100 otrok s spremljevalci iz Prekmurja. Nastopa pred večtisočglavo množico najmlajših navijačev se letos veseli tudi naš najmlajši smučarski skakalec Timi Zajc. Zanj in za preostale orle bodo lahko navijali tudi vsi, ki si bodo z najdaljšim poletom na virtualni planiški skakalnici v digitalnem centru Triglav Lab prislužili vstopnice za obisk največjega športnega spektakla v Sloveniji.

“Zaključka letošnje sezone v Planici se že nestrpno veselim, saj se bom na eni največjih letalnic na svetu, ki prav letos praznuje 50 let, lahko končno preizkusil tudi sam,” pričakovanje največjega slovenskega športnega praznika povzema smučarski skakalec Timi Zajc in dodaja: “Posebno doživetje bodo zagotovo pričarali tudi vzkliki najmlajših navijačev, ki nas bodo že prvi dan tekmovanja spodbujali tudi s pomočjo Zavarovalnice Triglav.”

Povezani s Planico

Največja slovenska zavarovalnica skoke v Planici podpira že več kot pol stoletja, njen logotip pa krasi iztek velikanke vse od izgradnje letalnice bratov Gorišek pred natanko 50 leti. Zavarovalnica je s Planico že tradicionalno povezana tudi kot aktivni soustvarjalec četrtkovega otroškega dneva, saj ogled kvalifikacij v dolini pod Poncami najmlajšim navijačem omogoča že štiri desetletja.

“Visoko obletnico letalnice z veseljem praznujemo tudi v Zavarovalnici Triglav, kjer smučarske skoke v Planici podpiramo že več kot pol stoletja. Posebej ponosni smo, da smo že leta 1979 v dolino pod Poncami popeljali 800 otrok, vse do danes pa smo oglede skokov omogočili že skoraj 100.000 mladim navijačem s spremljevalci,” pojasnjuje Tadej Čoroli, član uprave Zavarovalnice Triglav.

Edinstveno doživetje športnega dogodka bo zavarovalnica zagotovila tudi več kot 100 otrokom iz Prekmurja. Direktor Območne enote Murska Sobota Zavarovalnice Triglav Sandi Štefan Flisar pravi: “V Planico bomo popeljali otroke iz treh prekmurskih osnovnih šol. Tako bomo na ogled tekmovanja na vrhunski ravni popeljali kar 122 otrok iz območja, na katerem deluje naša območna enota.”

Do ogleda športnega spektakla z virtualnimi skoki

Vodilna slovenska zavarovalnica skakalni praznik v Planici športnim navdušencem približuje tudi skozi sodobno tehnologijo. Tako se lahko v virtualnih poletih preizkusijo vsi obiskovalci digitalnega centra Triglav Lab, ki ga najdete na Dunajski 20 v Ljubljani. Tisti, ki bodo na virtualni planiški letalnici v četrtek, 21. marca, ali petek, 22. marca, poleteli najdlje, pa bodo prejeli dve vstopnici za ogled finala svetovnega pokala v smučarskih skokih.