V Petišovcih bo danes znova dišalo po hlapih metanola; prihaja tudi Matej Žagar

Danes pozno popoldan se bo v Petišovcih, na tamkajšnjem spidvejišču, odvila druga dirka, po tem, ko je prva zaradi pomanjkanja voznikov bila odpovedana. Tokrat bo šlo za višji rang tekmovanja in sicer za finale Državnega prvenstva posameznikov. V Petišovce danes prihaja tudi Matej Žagar.
V organizaciji ST Lendava se bo današnji pozni popoldan pričela tretja in hkrati zadnja dirka sezone za točke državnega prvenstva. Na štartu bo tudi najboljši slovenski spidvejist Matej Žagar, ki je minuli konec tedna prvič letos prišel v polfinale dirke za svetovno prvenstvo v Hallstaviku, kjer je osvojil peto mesto. Ljubljančan, sicer član AMTK Ljubljana, je v odlični formi in je po dveh dirkah prepričljivo prvi. V boju za naslov državnega prvaka ga lahko še vedno prehiti nepredvidljivi Matic Ivačič (AMD Krško), mladega Nicka Škorje (AMTK Ljubljana) pa zaradi padca na dirki evropskega prvenstva na Madžarskem in včerajšnje operacije danes ne ovalu ne bo. Trening se bo začel ob 15. uri, prva vožnja pa bo na sporedu ob 18. uri in 45 minut.

Skupno bo na Petišovskem ovalu danes tekmovalo 17 voznikov: Matej Žagar (SLO), Jernej Hriberšek (SLO), Dennis Fazekas (H), Denis Štojs (SLO), Ethan Spiller (D), Marius Hillebrand (D), Matic Ivačič (SLO), Anže Grmek (SLO), Daniel Spiller (D), Dalibor Bot (SLO), Milen Manev (BG), Brayden McGuiness (AUS), Nicolas Vicentin (ITA), Roland Kovács (H), Dario Vugrinec (SLO), Matias Nielsen (DK) in Peter Dürhammer (A). To bi sicer predzadnja dirka letošnje sezone v Petišovcih. Naslednja in hkrati tudi zadnja bo na sporedu 17. avgusta, ko se obeta dvoboj med ekipama ST Lendava in AMD Krško. Povratni “derbi” bo na sporedu 12. oktobra v Krškem. Vstopnina: 10 EUR, osnovnošolski otroci, do 14. leta imajo prost vstop.