“V Panviti ni mesa iz sporne poljske klavnice”

V preteklih dneh naj bi se v medijih pojavile nepopolne in tudi netočne informacije v povezavi z inšpekcijskim pregledom govejega mesa, sporočajo iz družbe Panvita. “Obveščamo vas, da v Panviti nimamo mesa iz sporne poljske klavnice Elkopol. Zamrznjeno meso, ki ga trenutno hranimo, je popolnoma neoporečno. Dobavil ga je zanesljiv in ugleden dobavitelj iz Danske, za kar imamo vsa ustrezna dokazila in izjave. Kljub temu zamrznjenega mesa iz te dobave nismo uporabili popolnoma nič in je v karanteni. Panvita tudi v preteklosti nikoli ni sodelovala s sporno poljsko klavnico.”
Izjavo za javnost objavljamo v celoti:

“V Panviti imamo vse potrebne dokumente, ki vključujejo sledljivost mesa do nivoja ušesne številke živali in dokazujejo, da meso ne prihaja iz sporne poljske klavnice. Prav tako imamo analizne izvide dobavitelja, ki dokazujejo, da je meso, ki je shranjeno v našem skladišču, neoporečno. Kljub temu se meso nahaja v karanteni in ga nismo uporabili popolnoma nič. Uradne izvide slovenskega laboratorija pričakujemo predvidoma v naslednjem tednu.

V Panviti se striktno poslužujemo samo preverjenih in zanesljivih dobaviteljev, ki to dokazujejo z vso ustrezno dokumentacijo in so pod rednim veterinarskim nadzorom. Pri tem se poleg zakonsko obvezujočih zdravstvenih in kakovostnih parametrov striktno držimo tudi lastnih dodatnih kakovostnih zahtev, saj se zavedamo pomena kakovosti  in zdravstvene ustreznosti naših izdelkov. Občasno smo zaradi sezonskih nihanj primorani del surovin uvoziti, zagotavljamo pa, da vedno izberemo samo dobavitelje, ki ustrezajo vsem navedenim kriterijem in zagotavljamo, da so vsi naši mesni izdelki visoko kakovostni in popolnoma varni za uživanje.”