V Odrance prihajata Partizan in Köbenhavn

Nogometni klub Odranci bo v četrtek, ki je pred nami, gostil eno največjih tekem zadnjih let na pomurskih tleh. Če so v Odrancih nastopali že grški AEK, ukrajinski Arsenal iz Kijeva, Baku in številni slovenski prvoligaši, pa bo četrtek zares poslastica. Prihajata namreč Partizan in Köbenhavn.
Partizan se bo te dni namreč mudil na pripravah v Moravskih Toplicah, medtem, ko bo baza Dancev Bad Radkersburg, v sosednji Avstriji. Ekipi bosta Odransko zelenico tako izkoristili v sklopu svojih priprav, saj bosta tam odigrali medsebojno prijateljsko srečanje. Srečanje bo seveda eno izmed večjih, če ne največjih, na tleh pokrajine ob Muri.

 Da gre za zares eminentna nasprotnika, priča tudi podatek, da se bosta oba, vključno z Mariborom borila v 2.predkrogu za Ligo prvakov. Partizan bo doma pričakal Bodučnost iz Podgorice, medtem, ko bo Köbenhavn gostoval na Slovaškem pri Žilini, nekoč klubu Dareta Vršiča.

Partizan je bil prvak zadnje sezone srbske SuperLige. Zelo uspešno ga je s klopi vodil Marko Nikolić, nekaj časa nazaj trener ljubljanske Olimpije. Kljub šampionski sezoni je nov trenerski izziv našel v madžarskem Videotonu, na klop pa je sedel “povratnik” Miroslav Đukić. V ekipi velja omeniti predvsem ime Leonardo da Silva Souza. Brazilec, prej član ruskega Anži-ja iz Mahačkale, kjer je nastopal tudi kamerunec Samuel Eto`o, je bil v zadnji sezoni proglašen tudi za najboljšega igralca lige.

Njihovi četrtkovi nasprotniki, FC Köbenhavn iz Danske veljajo za sorazmerno mlad klub, ustanovljen šele leta 1992, a z nemalo uspehi tudi na mednarodnem področju. Tudi Köbenhavn je bil prvak zadnje sezone danske SuperLige, sezono je končal pred Brøndby-jem s kar 22 točkami prednosti. V ekipi uspešno nastopa tudi član naše izbrane vrste Benjamin Verbič. Ostali del ekipe je sestavljen pretežno iz izkušenih danskih nogometašev.