V občini Črenšovci dobili drugi avtomatski eksterni defibrilator

Na stavbi prostovoljnega gasilskega društva PGD Srednja Bistrica se po novem nahaja avtomatski eksterni defibrilator (AED). Gre za napravo, ki posamezniku lahko reši življenje, pri nabavi te dragocene naprave pa je z donacijo izdatno pomagal občinski odbor NSi Črenšovci.
V črenšovski občini so bogatejši za drugi defibrilator. Ta se nahaja na stavbi PGD Srednja Bistrica in bo zaenkrat služil potrebam prebivalcev vseh treh Bistric. Občinski odbor NSi Črenšovci je s svojo donacijo izdatno pomagal pri nabavi omenjene naprave. “Smo blizu ljudem in tako našim ljudem izražamo hvaležnost za njihovo zaupanje,” so dejali pri občinskem odboru NSi Črenšovci.

Avtomatski eksterni defibrilator (AED) je prenosna elektronska naprava, ki je sposobna zaznati zastoj srca pri človeku. S pomočjo električnega sunka lahko srce ponovno požene in s tem reši življenje. To je sicer drugi defibrilator v občini Črenšovci, “zato bomo glede na naše volilne rezultate in finančne zmožnosti akcijo nadaljevali. Spomnimo, da je občina Črenšovci tudi na pobudo svetnikov NSi Črenšovci, dne 01.10.2015 postala Srcu prijazna občina.” so zaključili pri občinskem odboru NSi Črenšovci.

Na območju Lendave jih imamo šest, a sta le dva javno dostopna 24 ur na dan

Na območju občine Lendava je od letošnjega maja skupno lociranih šest avtomatskih eksternih defibrilatorjev, a sta od teh le dva javno dostopna 24 ur na dan. To je sedaj defibrilator v Gaberju in defibrilator na bencinskem servisu MOL v Pincah. Defibrilatorji se nahajajo še v Trimlinih (Salvus d.o.o.o, Trimlini 56a), Lek, d.d., lokacija Lendava, Terme Lendava, ti niso javno dostopni, za tem še na Občini Lendava, ta je javno dostopen, vendar ne 24 ur na dan.