V novem šolskem letu, kot kaže, kombiniran pouk

Smo v tednu, ko osnovnošolci in srednješolci zaključujejo šolsko leto. Maturanti so sicer z poukom že zaključili, preostali učenci in dijaki zaključek težko pričakujejo. V novem šolskem letu lahko osnovnošolci pričakujejo pouk v šoli, dijaki pa kombinacijo klasičnega s tistim na daljavo. Izvajanje pouka bodo krojile zdravstvene razmere.
Zaključuje se šolsko leto, ki bo zaznamovano s koronavirusom, oz. če smo natančnejši, s poukom na daljavo. Ministrica za izobraževanje je poudarila, da se je naš izobraževalni sistem v novih razmerah izkazal kot eden izmed treh najuspešnejših v Evropski uniji. Pedagogi ocene že zaključujejo oz. so jih že zaključili, na ministrstvo pa že kujejo načrt, kako bi pouk lahko potekal v novem šolskem letu, ki se začenja septembra. zaenkrat velja, da bo ta najverjetneje potekal kombinirano in sicer tako klasično kakor tudi preko spleta. Ministrstvo za izobraževanje bo vložilo štiri milijone evrov v krepitev infrastrukture za izobraževanje na daljavo in nakup računalnikov za tiste poučevane, ki jih nimajo. Denar naj bi prišel iz evropskih sredstev.

Večina dijakov je to šolsko leto končala v virtualnem svetu. Razloga sta bila dva: omejitve v javnem prometu in v dijaških domovih. Domnevamo, da zdravstvena stroka tudi jeseni ne bo dovolila vsem dijakom sočasne uporabe javnega prevoza. Kot je še dejala ministrica Kustečeva, bo naloga ministrstva čez poletje da “preverimo in pa tudi poskrbimo za to, da bodo imeli tako vsi učenci in učenke kot tudi učiteljice in učitelji ustrezno informacijsko-komunikacijsko opremo in tehnologijo, ki jim bo sploh omogočala, da ta proces izvajajo.” Osnovne in srednje šole bodo prihodnji teden prejele predloge za izvedbo pouka v novem šolskem letu.