V nedeljo do 28 stopinj Celzija?

Pred nami je, kot kaže, lep in sončen vikend. Mnogi ga boste izkoristili za druženje v naravi, spet drugi za uresničevanje svojih hobijev. Kot kaže, se bomo že prihajajočo nedeljo približali tridesetici, saj jih bomo izmerili kar osemindvajset.
Po obilni pošiljki puščavskega prahu bomo deležni že skorajda poletnih temperatur. Že današnji dan bo precej prijeten, najtoplejši pa bi utegnil biti v nedeljo, ko se bomo zelo približali tridesetici. Prihodnji teden lahko pričakujemo nekoliko hladnejše ozračje, a kakšnih velikih odstopanj ne bo. Nebo bo v prihodnjih dneh praktično brez oblačka, kar bo na plano vsekakor zvabilo številne sončnih žarkov željne občane.

Danes ponoči je bilo jasno. Najnižje jutranje temperature so se gibale med 5 in 10 stopinjami Celzija, v naših krajih okrog sedem stopinj. Že sicer pa bo današnji dan jasen in temperaturno zelo ugoden, saj se bomo pričeli približevati poletnim temperaturam. Podnevi jih bomo izmerili 25, prav toliko pa jih bomo izmerili tudi jutrišnjo soboto. Nebo bo brez oblačka in bo kot nalašč za morebitno prvo spomladansko nastavljanje soncu.

Tudi jutrišnji sobotni dopoldan lahko pričakujemo jasno vreme. Jutranje temperature se bodo gibale okrog osmih stopinj Celzija, čez dan jih lahko prav tako pričakujemo 25. Popoldan bo čez naše kraje prišlo nekaj kopaste oblačnosti, a hitrih vremenskih sprememb ni za pričakovati. Popoldne bodo predvsem v severni polovici Slovenije nastale krajevne plohe ali nevihte. Pri nas bo suho.

Pravo višanje temperatur bomo občutili v nedeljo. Jutranje temperature ne bodo posebno kazale na topel dan, ki bo pred nami. Zjutraj jih bomo, tako kot dan prej, izmerili 8, čez dan pa 28. Vsekakor bo šlo za trenutno najtoplejši dan v tednu, ki pa se ne bo obdržal, saj bomo že v ponedeljek beležili padec dnevne temperature za dve stopinje Celzija, v nadaljevanju tedna pa še za stopinjo. Pričakovati je moč tudi nekaj rahlih padavin in nekoliko oblačnosti.