V murskosoboškem hotelu Diana včeraj odprli “Escape room”

Hotel Diana iz Murske Sobote je svojo turistično ponudbo obogatil s sobo pobega oz.escape room-om. Vodstvo hotela to v prvi vrsti vidi neko dodatno hotelsko in turistično ponudbo, ki bo popestrila dogajanje v mestu Murska Sobota in dala dodano vrednost Hotelu Diana.

“Escape room je inovativna novost ter več kot dobrodošla popestritev turistične ponudbe v Pomurju, saj vsi vemo, da so turisti danes vse bolj zahtevni in da je treba kreirati nepozabna doživetja, ki so v povezavi z lokalnimi resničnimi zgodbami,” so uvodoma povedali na novinarski konferenci, ki se je v hotelu Diana odvijala včeraj.

Zgodba

“Za vsem tem stoji slavni profesor Rufus Amadeus, priznani zgodovinar, sodobni Indiana Jones in DIANA – boginja lova, zaradi katere je ta hotel dobil tudi ime. Po uspešni akademski karieri v Ljubljani se je profesor odzval na klic na pomoč iz Murske Sobote. V Hotelu Diana smo namreč med obnovo hotela odkrili zapečateno staro sobano, polno čudnih simbolov in predmetov. Od trenutka ko so se odprla vrata so se med ljudmi začele dogajati zelo čudne reči.

Po pomoč smo poklicali profesorja Rufusa Amadeusa, da v strogi tajnosti zadevo razišče in poišče rešitev. Lotil se je raziskovanja, a žal je neko noč v nenavadnih okoliščinah izginil tudi profesor. Da ne bo splošne panike, zaupamo skrivnost samo vam: vsak, ki pride v stik z najdiščem, se spremeni.

Več vam žal ne moremo povedati. Več in vse doživite sami, če stopite v Escape Room in poskušate v eni uri razvozlati skrivnost,” so povedali.

Igra

Escape room ali Pobeg iz sobe je vznemirljiva resničnostna igra za 2 do 5 igralcev. V 60. minutah morate rešiti misijo: odkriti skrivne predmete in namige, dešifrirati šifre, razrešiti uganke, predvsem pa logično razmišljati in sodelovati. Igra je primerna za vsakogar,  otroci v spremstvu odraslih so prisrčno dobrodošli, je pa tudi izvrstno darilo za rojstni dan, kot tudi za praznovanje dekliščin in fantovščin, zaključkov leta, zelo dobra zadeva za sodelavce in team buildinge, pa še namig za zaljubljence: v ER lahko skrijemo celo zaročni prstan.

Preizkušnje so snovalci zasnovali tako, da vsak pride na svoj račun, znanje tujih jezikov ni potrebno, dramaturški lok pa vas bo držal v napetosti do zadnje sekunde.