V Murski Soboti želijo razširiti mrežo varnih točk

Mestna občina Murska Sobota skupaj z Unicefom in Lokalno razvojno fundacijo za Pomurje, ki v regiji deluje kot regijsko stičišče nevladnih organizacij Pomurja, širi lokalno mrežo Unicefovih varnih točk v Mestni občini Murska Sobota.
Nekaj teh točk sicer v Mestni občini Murska Sobota že deluje (Hofer in Lidl trgovine, Policijska uprava, Zavod korak naprej), vendar bi želeli to mrežo razširiti in k sodelovanju povabiti še druge organizacije.

Kaj so UNICEF-ove Varne točke?

UNICEF-ove Varne točke so različni javni prostori, kot so knjižnice, zavarovalnice, lekarne, cvetličarne, mladinski centri, trgovine, celo vulkanizerski servisi in podobno, v katerih so prisotni ljudje, ki nudijo otrokom trenutno zaščito, pomoč ali zgolj nasvet v stiski. Ti so usposobljeni za pomoč otrokom, saj se udeležijo posebnega izobraževanja in so seznanjeni, kako pomagati otrokom v stiski. Otroci posamezne varne točke prepoznajo po posebni nalepki, ki je nameščena na vidno mesto ob vhodu v Varno točko.

Bi postali UNICEF-ova Varna točka?

Pogoj je, da imate javno dostopen, varen in prijeten prostor, kamor se lahko otroci in mladi zatečejo, ter da se vaši sodelavci strinjajo, da bodo prostovoljno sodelovali.