V Murski Soboti vse na red za gradnjo reflektorjev

Na stadionu Fazanerija je bil minulo soboto položen temeljni kamen za izgradnjo težko pričakovane razsvetljave. Kot je ob tej priložnosti povedal župan Jevšek je to zgodovinski dogodek za nogometni klub Mura in za mesto.
Temeljni kamen, na katerem je misel, ki jo je izrekel hokejski šampion Wayne Gretzky: “Zgrešiš 100 odstotkov strelov, ki jih nisi izvedel”, so skupaj položili župan dr. Aleksander Jevšek, predsednik NŠ Mura Robert Kuzmič, nekdanji igralec Mure in trener Jože Husar in aktualni igralec Nino Kouter na pomoč pa so priskočili tudi najmlajši nogometaši Mure. Župan je pri tem povedal, da predstavlja Husar bogato zgodovino kluba, Nino Kouter sedanjost, mladi nogometaši pa našo svetlo prihodnost. Župan je poudaril, da občina izpolnjuje  svojo obljubo pri zagotavljanju infrastrukture, nogometaši pa morajo svojo – da zabijajo gole.

Projekt izgradnje razsvetljave na stadionu Fazanerija je razdeljen na štiri faze, v okviru prve faze bodo izvedli temeljenje. Dela v vrednosti 170 tisoč evrov izvaja družba Pomgrad, ki se je edina prijavila na razpis. V naslednjih fazah sledijo postavitev drogov, izvedba elektro-inštalacijskih del in same razsvetljave. Celotna postavitev razsvetljave bo stala okrog pol milijona evrov. Po terminskem planu bodo reflektorji stadion prvič osvetlili pozno jeseni.