V Murski Soboti lokalna sankališča umetno zasnežujejo

Sneg, ki je pred nekaj dnevi zapadel v pokrajini ob Muri se že lep čas počasi, a vztrajno tali, v Murski Soboti pa ga želijo obdržati. To trenutno uspešno počnejo s snežnim topom, katerega bodo iz Murske Sobote danes premaknili v Černelavce.

Sankališča za najmlajše občane bodo v Murski Soboti na voljo še nekoliko dlje časa kot drugod. Vodilni na tamkajšnji občini so se namreč odločili, da bodo sankališče v mestnem parku obogatili z umetno pridobljenim snegom, pri čemer jim bo v največjo pomoč snežni top. V Murski Soboti bodo tako za zasneževanje sankališča v mestnem parku porabili okrog tisoč evrov, snežni top pa bo že danes “v akciji” v Černelavcih.

Za zasnežitev zajetnega hribčka v mestnem parku, ki otrokom že več let, ali delo desetletij služi kot priljubljeno sankališče, bodo porabili okrog 2MWh (Mega Wattni uri) električne energije in približno tisoč kubičnih metrov vode. Občine sicer najem snežnega topa ne bo stal niti evra, saj jim ga je v brezplačno uporabo ponudilo podjetje Sherpa SnowCloud iz Črne na Koroškem.

To pa seveda ni vse. Snežni top, ki je za zasneževanje od minulega četrtka skrbel v Murski Soboti, bo že danes zasneževal hrib v Černelavcih. Že jutri se murskosoboški mestni občini namreč izteče izposoja, pristojni pa se bodo glede na letošnje rezultate, v prihodnosti odločali, ali je ta ideja primerna za soboško okolje. Občani Murske Sobote so zadevo sprejeli z interesom.