V Murski Soboti podelili županova priznanja naj prostovoljcem

Župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek je včeraj zvečer v Gledališču Park podelil priznanja najbolj požrtvovalnim prostovoljcem v občini.
Mestna občina Murska Sobota je v minulem letu potrdila naziv Prostovoljstvu prijazno mesto, ki ga nosi od leta 2014. Slovenska filantropija in Slovenska mreža prostovoljskih organizacij s tem nazivom izpostavljata tiste občine, ki prepoznavajo pomen prostovoljskega dela občanov, cenijo njihovo delo, podpirajo prostovoljske organizacije in namenjajo del občinskih sredstev za razvoj prostovoljstva v svoji občini. Poleg tega pa s posebno prireditvijo nagradijo tiste posameznike, društva in organizacije, ki so bili najbolj predani prostovoljnemu delu v minulem letu.

“Naj prostovoljec 2017 v Mestni občini Murska Sobota” je postal dolgoletni poveljnik Gasilske zveze Mestne občine Murska Sobota Franc Olaj, ki je velik del svojega življenja posvetil organiziranju in izvajanju pomoči ogroženim in prizadetim ob različnih nesrečah, ki je temeljilo na prostovoljstvu.

Priznanje za “Naj prostovoljno društvo 2017 v Mestni občini Murska Sobota” je prejelo Društvo za zaščito živali Pomurja, ki si prizadeva za ozaveščanje o pravilnem ravnanju z živalmi in v katerem je od ustanovitve leta 2006 delovalo preko 100 aktivnih prostovoljcev.

V kategoriji “Naj prostovoljna organizacija” je komisija izbrala Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Murska Sobota, ki letos obeležuje 70. obletnico delovanja in je kot najstarejša invalidska organizacija v Pomurju stalno sledilo tudi viziji prostovoljnega dela za svoje člane in se uspešno vključevalo v ožje in širše lokalno okolje.

V kategoriji “Naj prostovoljni dogodek” je komisija izbrala dobrodelno prireditev “Podarimo srečo”, tradicionalno decembrsko prireditev Osnovne šole IV, katere namen je odpravljanje predsodkov in širjenje vrednost, v okviru prireditve pa vsako leto zbirajo tudi donacijska sredstva za nakup pripomočkov za potrebe šole s prilagojenim programom.

Svoje izkušnje s prostovoljstvom je z zbranimi delil Marko Lenarčič, naj prostovoljec Mestne občine Murska Sobota v letu 2012. V kulturnem programu današnje prireditve so sodelovali učenci in učenke Osnovne šole III Murska Sobota pod mentorstvom Lendavčanke, Tjaše Šimonka.