V Murski Soboti nastaja nova sodobna logistična pošta

Pošta Slovenije v Murski Soboti gradi nov logistični center, saj se sedanji v središču mesta že nekaj časa spopada s prostorsko stisko. Gre za 2 milijona in pol težko naložbo v neposredni bližini pomurske avtoceste.
Murskosoboška pošta v centru mesta se že dlje časa sooča s prostorsko stisko. Zaradi občutne rasti paketnih in logističnih storitev so prostori v središču mesta postali premajhni, neprimeren pa je tudi dostop, se je Pošta Slovenije odločila, za 2,5 milijona evrov vredno naložbo v novogradnjo zunaj mesta. Na Bakovski
ulici tako že več mesecev nastaja paketna pretovorna pošta. Kot so pojasnili na Pošti, zaključek gradnje in selitev na novo lokacijo načrtujejo v drugem četrtletju naslednjega leta.

Družba sicer v državni lasti je že bila lastnik zemljišča, kjer objekt tudi nastaja. Nova pošta, ki bo obsegala dobrih 1300 kvadratnih metrov, bo poleg logističnih storitev za pomursko regijo izvajala tudi dostavo pisemskih in paketnih pošiljk za mesto in bližnjo okolico. V slednji poštnih okenc ne bo, saj ne bo šlo za običajno poštno poslovalnico. Ta ostaja v središču Murske Sobote. Kot pojasnjujejo na Pošti Slovenije, bodo na Bakovsko ulico preselili celotno dostavo iz centra mesta. Novih zaposlitev zaenkrat ne pričakujejo, saj bodo tja prerazporedili že obstoječe zaposlene, a jih ne izključujejo povsem.

Distribucijo bodo od tam izvajali po vsej pomurski regiji, kjer je več kot 41.000 gospodinjstev in več kot 4300 podjetij oziroma samostojnih podjetnikov. Izvajanje paketnih in pisemskih storitev pa bodo izvajali v Murski Soboti in Tišini, kjer je več kot 8500 gospodinjstev in več kot 1200 podjetij ter samostojnih podjetnikov.

Dela izvajajo Pomgrad, Elektroinštalacije Kaiser Franc in Blisk montaža Murska Sobota.