V Murski Soboti bodo praznični december začeli 6. decembra

V Murski Soboti bodo praznični december začeli v torek, 6. decembra – na dan, ko bo v mestnem središču potekal tradicionalni kramarsko – rokodelski Miklavžev sejem. Ta dan je predviden tudi pričetek obratovanja drsališča na Trgu kulture, ki bo za občane Mestne občine Murska Sobota na voljo za brezplačno zabavo na ledu vse do konca februarja.

Na praznik sv. Miklavža, ki je zavetnik mesta Murska Sobota, bodo prižgali tudi praznično  okrasitev v mestnem središču. Praznična okrasitev mestnega središča bo zajemala okrasitev Slovenske, Kocljeve, Slomškove in ulice Štefana Kovača, Trga zmage in Trubarjevega drevoreda. Letošnja okrasitev bo v Murski Soboti letos sestavljena iz 100 svetlobnih elementov: krogle, zvezde, snežinke in polmeseci, 270 svetlobnih vrvi skupne dolžine 5.400 m s 50.710 prazničnimi lučkami, 40 lampijoni, ki so bili izdelani v okviru MIKK-a in na Trubarjevem drevoredu že postavljeni ob festivalu Soboški dnevi in 60  novih lampijonov.

Vključili učence osnovnih in srednjih šol

Novost v letošnjem letu so lampijoni, ki bodo postavljeni na tamkajšnjem Trgu zmage. Na povabilo mestne uprave so se odzvali dijaki in učenci osnovnih in srednjih šol v naši občini ter s svojim ustvarjalnim pristopom soustvarili praznično razsvetljavo. Na osnovi idejne zasnove akademskega slikarja Mirka Rajnarja in ob mentorstvu Ivana Trajbariča učitelja strojništva na Srednji poklicni in tehniški šole Murska Sobota, so namreč dijaki te šole izdelali 60 kom različnih kovinskih ogrodij za lampijone.

Letos bo za naše najmlajše ponovno postavljena tudi Pravljična dežela z znanimi liki iz pravljic kot so: Rdeča kapica, Volk in sedem kozličkov, ter drugimi.

Foto: Občina Murska Sobota