V Monoštru izdelali 7.000 vrečk za večkratno uporabo, polovica je šla v Prekmurje in polovica v Porabje

Evropsko teritorialno združenje Muraba je Občini Lendava predalo 1.500 vrečk za večkratno uporabo. 2.000 vrečk je prejela Pomurska madžarska samoupravna narodna skupnost, preostala polovica od sešitih 7.000 vrečk pa je ostala v Porabju.
Bálint Papp, direktor evropskega teritorialnega združenja Muraba, je minuli torek Madžarski samoupravni narodni skupnosti pred sedežem, na Glavni ulici 124, in prisotnim predstavnikom Madžarske mladinske organizacije izročil 2.000 platnenih vrečk za večkratno uporabo, 1.500 vrečk pa je bilo izročenih Občini Lendava. Omenjene vrečke so bile sešite v sosednjem Porabju, skupno pa jih je bilo sešitih 7.000. Vrečke so narejene iz rabljenih zavesnih materialov, v slednjih pa lahko prenašamo sadje, pekovske izdelke in zelenjavo iz trgovine, z namenom zmanjšanja števila plastičnih vrečk za enkratno uporabo in s tem varovanja našega okolja.

S šivanjem vreč so sicer pričeli že lansko leto. Kar nekaj “materiala” za izdelavo je bilo doniranega iz Prekmurja. Kot so dejali, je pobuda presegla vsa pričakovanja, dela pa je bilo resnično veliko. Šivilje so vrečke sešile prostovoljno, aktivirana pa je bila tudi lokalna šivalnica v Monoštru. “Tudi z majhnimi dejanji, ki vplivajo na naše okolje, lahko zelo prispevamo k zaščiti naše Zemlje, na primer z zmanjšanjem količine plastičnih vrečk za enkratno uporabo,” je dejal Bálint Papp. Slednji se je hkrati zahvalil vsem, ki so prispevali k tako uspešni izvedbi projekta.