V manj kot tednu dni policist že drugič rešil življenje osebi, ki je skočila v reko: Po Danielu Bencaku v vodo skočil še Kristjan Pintarič

Po tem, ko smo pred kratkim poročali o osebi, katero je iz reke Mure rešil pogumni policist, se je po poročanju policijske uprave Murska Sobota to pripetilo še drugič. V manj kot tednu dni je policist že drugič bil udeležen v reševanju življenja osebi, ki je skočila v reko.
Spomnimo: V prvem primeru se je to zgodilo 6. julija med iskalno akcijo, ko je pogrešana oseba skočila v reko Muro. Policist Enote vodnikov službenih psov Policijske uprave je skočil v reko in osebo rešil.

Enako pogumno in požrtvovalno dejanje je s svojim ravnanjem storil policist PP Gornja Radgona. Minulo nedeljo, 11. julija. Okrog 19. ure je partnerka policista ob reki Muri v Petanjcih opazila nenavadno obnašanje osebe. Policist, ki je bil službe prost je šel preverit dogajanje k reki, vendar osebe tam več ni bilo. Pregledal je nabrežino reke in v vodi videl samo roke, medtem ko je bilo telo osebe že pod vodo. Takoj je skočil v vodo in rešil osebo, ki je bila neodzivna ter ji nudil prvo pomoč do prihoda reševalcev.

Policista sta s svojim ravnanjem rešila življenje dveh oseb in s tem pokazala veliko poguma in požrtvovalnosti.