V Ljutomeru želel policistom preprečiti uradno dejanje, v Lendavi iz kleti ukradli dve kolesi

Policisti so tokrat imeli kar nekaj dela z vročekrvnežem iz Ljutomera, ki je kalil javni red in mir ter se zoperstavil policistom, v Lendavi pa so obravnavali tatvino dveh kolesi iz kleti stanovanjskega bloka.
Včeraj, 21.6.2020 okrog 3. ure sta v gostinskem lokalu v Ljutomeru javni red in mir kršila dva gosta. Eden od njiju se je ob intervenciji policistov pomiril, drugi pa je z kršitvijo nadaljeval – je razgrajal, se nedostojno vedel in razbijal kozarce. V postopku se ni hotel pomiriti in prenehati s kršitvijo. Policistoma je verbalno grozil in enega fizično napadel. Zoper kršitelja so bila uporabljena prisilna sredstva, odrejeno mu je bilo pridržanje. Zoper osumljenega bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi po 299. členu KZ-1.

Tatvina koles

Iz kletnih prostorov stanovanjskega bloka v Lendavi sta bili v času od 17. do 21.6.2020 odtujeni dve kolesi: moško, treking kolo, znamke Fusion, sive barve in prav tako moško, treking kolo, znamke Nakamura, črno-bele barve (Platinum 4.9 in Fusion 3.9). Obe sta bili skupaj zaklenjeni s ključavnico za kolesa. Nastalo je za okrog 650 evrov škode.