V Ljutomeru odtujili enoosno prikolico, v Murski Soboti ustavljen tujec, ki je prevažal tri ilegalce

Predvčerajšnjo noč so neznani storilci vlomili v poslovni objekt v Ljutomeru od koder so odtujili prikolico, v Murski Soboti pa so ustavili in kontrolirali tujca, ki je prevažal tri ilegalne prebežnike.
Odtujena enoosna prikolica

Predvčerajšnjim ponoči so neznani storilci vlomili v poslovni objekt v Ljutomeru. Pristopili so do ograje podjetja in s silo telesa odrinili drsna vrata. Z dvorišča so odtujili traktorski priklopnik – enoosno prikolico znamke Farmtech, zelene barve, nosilnosti 5 ton. Nastalo je za okrog 8.000 evrov škode. Policisti pozivamo vse, ki bi imeli kakršnekoli informacije o odtujeni prikolici, da nam to sporočijo na tel. št. 113, na najbližjo Policijsko postajo ali na anonimi telefon policije 080 1200.

Nazakonito prevažal 3 tujce

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota so včeraj na avtocestnem počivališču v Murski Soboti zaustavili osebni avtomobil francoskih registrskih oznak. Pri kontroli vozila in potnikov je bilo ugotovljeno, da 35-letni voznik, državljan Turčije z urejenim statusom bivanja v Franciji v vozilu nezakonito prevaža 3 tujce, državljane Turčije. Vozniku je bila odvzeta prostost in bo s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države priveden k preiskovalnemu sodniku. Postopki s tujci še potekajo.