V Ljutomeru je danes pričela delovati COVID ambulanta

prične v Zdravstvenem domu (ZD) Ljutomer delovati “COVID ambulanta” in odvzem brisov po načini “drive in.” Z vzpostavitvijo COVID ambulante želijo v ZD Ljutomer zagotoviti čimprejšnjo in čimbolj kakovostno oskrbo vseh, za katere skrbijo in ki njihovo pomoč v času epidemije še bolj potrebujete.
“Z vzpostavitvijo COVID-ambulante želimo zagotoviti čimprejšnjo in čimbolj kakovostno oskrbo vseh vas, za katere skrbimo in ki našo pomoč v času epidemije še bolj potrebujete. Če ste prehlajeni in imate znake okužbe z novim koronavirusom, kot so: povišana telesna temperatura, kašelj, izcedek iz nosu, slabo počutje, bolečine v mišicah, oteženo dihanje – pokličite osebnega zdravnika – le ta vam bo dal nadaljnja navodila. Če bo presodil, da rabite pregled, vam bo povedal, kdaj priti v zdravstveni dom. Pregled se bo opravil v t.i. sivi coni (vsako prehladno obolenje oz. sum na okužbo s COVID19),” so sporočili iz ZD Ljutomer.

Z uvedbo teh dejavnosti želijo domačinom te storitve, ki so v času epidemije najbolj potrebne, čimbolj približati, so zapisali. “Hkrati s tem razbremenjujemo COVID ambulanto v Murski Soboti in želimo si, da opravimo čim večjo in čim boljšo zdravstveno oskrbo že pri nas – na primarnem nivoju. Kajti od naše oskrbe in triaže je odvisno nadaljnje zdravstveno stanje obolelih  ali poškodovanih. S tem pa tudi razbremenjujemo sekundarni nivo – bolnišnice,” so še dejali.

Cepljenje proti gripi: V Ljutomeru cepili že 700 ljudi, zaloga cepiva pošla

“Cepljenje proti gripi se žal začasno prekinja, ker se je zaustavila dobava cepiva v Sloveniji. Trenutno smo pocepili že več kot 700 ljudi. Cepivo smo že naročili zraven, a so nam žal iz NIJZ- a sporočili, da cepiva trenutno v Sloveniji ni na voljo. Tako da trenutno ne moremo več izvajati cepljenja priti gripi. Ko prejmemo nove količine cepiva proti gripi, vas bomo pa o tem tudi obvestili.”