V lendavski mestni hiši sta se mudila poveljnik ter stotnik vojašnice Murska Sobota

V spomin na 15. maj 1991, ko so slovenski naborniki vojaški rok začeli služiti izključno v Sloveniji, praznujemo dan Slovenske vojske. Ob tej priložnosti sta se minuli petek v mestni mudila poveljnik Andrej Skodič ter stotnik vojašnice Murska Sobota, Zoran Petrovič ter se srečala z županom Magyarjem. Ta je ob tej priložnosti podprl vojaške vaje, ki jih vojska ravno v tem času izvaja po Sloveniji.
Vsem pripadnicam in pripadnikom Slovenske vojske je župan Janez Magyar iskreno čestital ob njihovem dnevu in se jim zahvalil za predano in profesionalno delo ter veliko domoljubje, odgovornost in pripravljeno pomagati, ko je to najbolj potrebno. “Dan Slovenske vojske je dan ohranjanja vrednot iz slovenske vojaške zgodovine, še posebno vrednot osamosvojitvenih prizadevanj. Pripadnice in pripadniki so s postroji po vojašnicah slovesno obeležili dan Slovenske vojske, ob tej priložnosti pa so povišanim pripadnicam in pripadnikom vročili čine, najbolj zaslužnim tudi medalje,” so sporočili iz Občine Lendava.

Slovenska vojska v teh dneh na različnih koncih Slovenije izvaja tudi taktične vaje pod skupnim imenom Preskok 20, ki bodo trajala še do 19. junija. Ker bo del vojaških vaj morebiti potekal tudi na območju občine Lendava, sta župan Janez Magyar in poveljnik vojašnice Murska Sobota Andrej Skodič na današnjem srečanju podpisala skupno izjavo o podpori vojaškim vajam. Če se je zadnja leta Slovenska vojska bolj držala osrednjih vadbišč, pa je tokratna vaja drugačna v tem, da jih bomo lahko srečevali tudi na “civilnih” tleh, v gozdu in na poljih. Čeprav bodo nekateri nad tem verjetno začudeni, gre za pomemben premik v urjenju vojakov in preverjanju njihovega znanja.