V Lendavskem športnem parku jutri zadnje dejanje

Lendavska Nafta 1903 bo sezono zaključila na domačem terenu. V Lendavo na zadnje srečanje druge slovenske nogometne lige prihajajo Dekani, ki jih je Nafta 1903 11. septembra 2017 premagala na domačem terenu. Možnost, da bo Nafta 1903 končala na drugem mestu še obstaja, ampak …
Jutrišnjo soboto bomo ljubitelji okroglega usnja v Lendavi primorani spremljati kar dve nogometni srečanji. V prvi vrsti seveda srečanje Nafte 1903 proti Jadranu iz Dekanov ter srečanje Brežic proti Ptuju na Ptuju. Od rezultata obeh srečanj bo odvisno, ali bo Nafta 1903 pristala na drugem mestu in s tem igrala kvalifikacije za vstop med prvoligaško druščino, ali pa še vsaj eno sezono ostaja v drugi državni ligi.

Pred zadnjo preizkušnjo sezono bolje kaže Ptujčanom, ki so minulo nedeljo zadržali dve točki naskoka pred Nafto 1903, a bo praktično o vsem odločal jutrišnji krog. Ljubitelji najstarejšega nogometnega kluba v Sloveniji seveda upajo, da bodo Brežičani, podobno kot v 28. krogu prvenstva, ko so Lendavčanom odščipnili točko, zagodli tudi Dravi. Samo spomnimo se zadetka iz 93. minute.

Delitev točk v Lendavi je omogočila Ptujčanom, da so se vrnili na drugo mesto prvenstvene lestvice. Nafta 1903 za ptujsko zasedbo zaostaja za dve točki, četa Franca Fridla pa bo tokrat morala pošteno zavihati rokave, svoj del “naloge” pa bodo morali opraviti še Brežičani. Le tako bi se lahko modro-beli v začetku junija v dodatnih kvalifikacijah potegovali za vstop med prvoligaše.

V lendavskem športnem parku se bo srečanje pričelo ob 16.00 uri. Modro-beli tokrat še posebej potrebujejo vzpodbudo iz tribun, zatorej je zaželjeno, da se srečanja udeležite v čim večjem številu! Kot glavni delilec pravice na srečanju bo nastopil Slavko Vinčić, prvi pomočnik bo Tadej Friš, 2. pomočnik pa Jure Sužnik. V vlogi delegata bo na jutrišnjem srečanju Dejan Germič.