V Lendavi so se srečali predstavnik MNZ Lendava, Nafte 1903 in predsednik NZS, Radenko Mijatović

Na povabilo nogometnega kluba Nafta 1903, so se v ponedeljek v Lendavi srečali predsednik MNZ Lendava Slavko Režonja in podpredsednik Igor Magdič, vodstvo Nafte 1903 na čelu s predsednikom Gáborom Véghom in predsednik NZS, Radenko Mijatović.
V okviru srečanja so predstavniki Nafte 1903, predsedniku NZS Mijatoviću predstavili delovanje kluba, izkušnje po prvem delu sezone v 2. SNL, aktivnosti, cilje in želje za delovanje v bližnji prihodnosti. Predsednik MNZ Lendava Slavko Režonja je zbranim predstavil model Programa športa na Dvojezični srednji šoli Lendava, ki kaže dobre rezultate in ponuja nove perspektive tako za povečanje števila dijakov, kakor tudi za dvig kakovosti nogometa pri mladih nogometaših. Kot predsednik MNZ Lendava je izpostavil pobudo klubov po ponovni ustanovitvi Pomurske nogometne lige, interes za to so izrazili mnogi pomurski klubi, na tem pa skupno delata s predsednikom MNZ Murska Sobota, Danilom Kacijanom.

Predstavniki nogometnega kluba Nafta 1903 so predsedniku NZS ob tej priložnosti predstavili idejni projekt izgradnje infrastrukture za delovanje nogometne akademije. Trenutno je odprt razpis za zagotovitev zemljišč. Če bodo v klubu pri prijavi na razpis uspešni, lahko pričakujemo začetek izgradnje potrebnih objektov že spomladi prihodnje leto. Trenutni razpis, ki je objavljen na spletni strani občine, je potreben za zagotovitev zemljišča za novo nogometno igrišče z umetno travo ob Dvojezični srednji šoli, ki naj bi po naših neuradnih informacijah bilo ogrevano. Zemljišče bi naj Občina dala v najem za obdobje 30 let, po preteku te dobe pa bi igrišče prešlo v last občine.

Predsednik NZS Radenko Mijatović je bil zelo zadovoljen, da je bil povabljen v sredino, ki ima tako jasno definirane cilje in je v zadnjem času naredila tako velik napredek tako v rezultatskem, kot v organizacijskem smislu. Povedal je še, da je za razvoj nogometa v Sloveniji zelo pomembna ustrezna infrastruktura, zato so tovrstni projekti izrednega pomena. Ob napovedanih investicijah je tukajšnjemu nogometnemu klubu ponudil vso potrebno strokovno pomoč strokovnih služb NZS, prav tako je imel pozitivno mnenje do želje kluba, da bi si v Lendavi želeli tudi kakšno reprezentančno akcijo in tekmo.

Sogovorniki so odprli še več tem, ki se neposredno nanašajo na organiziranost nogometa v regiji in Sloveniji, posebej zanimiva je bila pobuda po ustanovitvi Pomurske mladinske nogometne lige in meddržavnem regijskem povezovanju na področju mlajših selekcij. Vsi udeleženci so se strinjali, da je ključnega pomena za razvoj nogometa pomembno ustvariti čim širšo bazo mladih igralcev, tem ponuditi čim bolje infrastrukturne in strokovne pogoje dela, ter vzpostaviti piramido kakovosti, ki pa nujno pogojuje sodelovanje med klubi znotraj MNZ in širše. Podobnih modelov je veliko, potrebno je le najti najbolj primerne za našo regijo in jih prilagoditi možnostim in željam.