V Lendavi slavila Ilirija 1911

Ekipa lendavske Nafte 1903 se je minulo soboto pomerila proti ekipi Ilirije 1911 iz Ljubljane. Ekipi, ki se nahajata na prvih mestih prvenstvenih lestvic, Nafta 1903 tretje lige vzhod in Ilirija 1911 tretje lige center, sta prikazali dober nogomet, slast zmage pa so okusili Ljubljančani.

Gledalci, kakih 150 se jih je zbralo na sediščih športnega parka v Lendavi, so minulo soboto spremljali dobro nogometno borbo dveh starih znancev. Ekipi sta pred davnimi časi že tekmovali v skupnem prvenstvu. Tik pred začetkom srečanja sta se ekipi na sredi igrišča poklonili nedavno preminulemu Janezu Farkašu, takoj za tem pa je sodnikov žvižg, srečanje je sodil Ludvik Gönc iz Mostja, naznanil začetek borbe za okroglo usnje.

V prvih 45. minutah srečanja je bila igra enakovredna s priložnostmi tako na eni kot tudi na drugi strani. V začetnih minutah beležimo priložnosti domačih in sicer priložnost Noviniča v 9. minuti ter strel Vöröša od daleč, v 13 minuti. V 21. minuti je izjemno priložnost za vodstvo domačih zapravil Marciuš, ki je slabo streljal, žoga pa je pristala v rokah gostujočega vratarja. Lendavčani torej niso dosegli zadetka, so pa ga zato v naslednji minuti gostje.

Zadetek so gostje dosegli  po predložku z leve strani, ko so domači obrambni igralci pozabili na Žigo Anželja, ki je v gneči skočil najviše in z glavo dosegel zadetek v desni spodnji kot Valentičevih vrat. Vodstvo za goste z 1:0. Sledila je igra med obema kazenskima prostoroma. Drugi zadetek so gosti dosegli v 34. minuti, ko so slabo posredovali domači obrambni igralci in dovolili, da je Matic Povh neovirano z leve strani zadel mrežo domačih. Do konca polčasa beležimo še priložnosti domačih igralcev Vinka in Dodleka, v 35. in 39. minuti, a brez zadetka.

V drugem polčasu boljša igra domačih

V nadaljevanju na igrišču popolnoma druga slika. Lendavčani absolutno boljši nasprotnik z veliko priložnostmi za zadetek. Gosti so se opredelili za obrambo svojih vrat. V začetnih minutah je pravi osmoljenec bil hitronogi Marciuš z dvema priložnostima v 46. in 48. minuti. Obakrat je streljal preslabo. Nato je, prav tako slabo v 53. minuti streljal še Maleševič. Dodlek je v 69. minuti streljal visoko preko vrat.

V 71. minuti je prišel čas za zadetek domačih. Po odbitku žoge od obrambe gostov je Vöröš z močnim nizkim strelom z roba kazenskega prostora dosegel lep zadetek za 1:2. Domači so do konca tekme pritiskali in poizkušali izid izenačiti, vendar neuspešno. Lendavčani so gostujočim napadalcem puščali veliko prostora, ki bi to znova skoraj izkoristili v svoj prid, saj so si v sodnikovem podaljšku priigrali dve stoodstotni priložnosti. Svojo mrežo je rešil Valentič z padcem pred gostujočim  napadalcem. Lendavčani so si po prikazani igri zaslužili vsaj neodločen izid, vendar so bili napadalci sila nespretni pred gostujočimi vrati.