V Lendavi se bo odvijalo snemanje filma Nadure, režiserja Árona B. Hortvátha iz Lendave. Iščejo tudi statiste

Mladi režiser lendavskega rodu Áron B. Horváth v sodelovanju s KUD Lavina po številnih uspešnih kratkih filmih načrtuje snemanje svojega naslednjega filma z naslovom Nadure, ki bo prav tako nastajal v njegovi domači Lendavi. Ekipa sicer že išče statiste.
Filmska ekipa vabi vse zainteresirane, ki si želijo sodelovati pri nastajanju filma kot statisti, da se do petka, 11.6.2021 prijavijo na avdicijo na elektronski naslov nadure.film@gmail.com. Avdicija bo potekala v soboto, 12.6.2021, med 10. in 18. uro v Centru Bánffy v Lendavi. Prijavijo se lahko vsi, stari med 25 in 65 let (ženske in moški), predhodne igralske izkušnje niso potrebne.

“Med 16. in 26.7.2021 bomo v Lendavi ponovno snemali igrani film scenarista in režiserja Árona Botke Horvátha. Naslov filma je Nadure, gre za fikcijski film, ki se zgodi v eni noči in spremlja Klaro, ki je na begu zaradi uboja v silobranu. Napeta zgodba nosi elemente žanra srhljivke in jo ekipa razvija že od začetka leta 2020,” sporoča ekipa.

Áron je s svojimi kratkimi filmi v preteklih letih prejel številne mednarodne nagrade, naj jih izpostavimo le nekaj: Film Šola / The School: nagrada za najboljši fiktivni kratki film, 14. SEEfest, South East Europe Film Festival v Los Angelesu, 2019; kratki film Muha / The Domestic Fly: nagrada komisije na festivalu Sunday Shorts Film Festival v Londonu, 2019 in istega leta nagrada za najbolj izstopajoč dosežek festivala na Cult Critic Movie Award v Kalkuti v Indiji. Od 2017 so njegovi filmi redno navzoči na Festivalu slovenskega filma, kjer je lani prejel Vesno za najboljši kratki igrani film za film Delčki / Részecskék / Bits. Preteklo leto se je mlademu režiserju zapisalo kot izredno uspešno, saj je dan po prejetju Vesne nastopil tudi na Borštnikovem srečanju v Mariboru in v Lendavi je v sodelovanju s KUD Lavina kmalu za tem uspešno izvedel še festival Bograč kratkih filmov, katerega idejni oče je.

Projekt omogočajo Zavod za kulturo madžarske narodnosti Lendava, Ministrstvo za kulturo RS in JSKD.