V Lendavi podpisana načrta o sodelovanju v letu 2017 za večjo varnost gora

V okviru svečane seje Planinske zveze Slovenije sta bila minulo soboto v Lendavi podpisana načrta o sodelovanju Policije s Planinsko zvezo Slovenije in z Gorsko reševalno zvezo Slovenije v prihodnjem letu.

Vse tri organizacije namreč s skupnimi močmi skrbijo za varnejši obisk gora in vzajemno sodelujejo tudi na drugih področjih. S tem namenom vsako leto podpišejo načrt sodelovanja in si postavijo skupne cilje za naslednje leto. V letu 2017 bo poudarek na nadgradnji sodelovanja na preventivnem področju in na usposabljanju.

Generalni direktor policije Marjan Fank je načrt o sodelovanju med Policijo in Planinsko zvezo Slovenije za leto 2017 podpisal z njenim predsednikom Bojanom Rotovnikom, nato pa je načrt o sodelovanju med Policijo in Gorsko reševalno zvezo Slovenije za leto 2017 podpisal še s predsednikom te zveze Igorjem Potočnikom.

Zbrane sta sicer v začetku pozdravila predsednik Planinskega društva Lendava Štefan Kozak in župan Občine Lendava mag. Anton Balažek, ki je izrazil veselje, da članstvo domačega društva šteje 120 članov, da je izredno aktivno, ter da v Lendavi gostimo prireditev Planinske zveze Slovenije. Planinska zveza pod svojem okriljem združuje 287 društev, v katerih je včlanjenih več kot kot 54 tisoč članov.