V Lendavi jutri legendarna Klapa Maslina in Marko Škugor

To soboto bo v lendavski gledališki in koncertni dvorani Pomursko-dalmatinski večer. Na dogodku bodo poleg Mladih Pomurcev, tamburašev HKD Pomurja in Ivana Mezge nastopili tudi legendarna Klapa Maslina in eden izmed najbolj popularnih tenoristov, Marko Škugor.

Člani legendarne klapske zasedbe iz Šibenika se radi pošalijo na svoj račun, da so na pol Slovenci. Namreč ob vse večji priljubljenosti in vse pogostejšemu nastopanju v Sloveniji, so priredili nekaj tradicionalnih slovenskih skladb, kot so “Slovenija od kod lepote tvoje” in “V dolini tihi” ter si tako prislužili naziv Slovenci. Njihova najbolj popularna skladba nosi naslov Da te mogu pismom zvati in na Youtube-u beleži že več kot 7.000.000 ogledov. Mogoče pa prav za nastop v Lendavi spet pripravljajo novo presenečenje, zato lepo vabljeni na Pomursko-dalmatinski večer.

Tudi Marko Škugorju prepevanje v slovenščini ni tuje. S svojim ansamblom je pred časom priredil uspešnico Modrijanov, ki nosi naslov “Moja”. Tudi prodorni Marko, katerega začetki so povezani s Klapo Maslina, pri kateri se je uveljavljal, preden se je podal na samostojno glasbeno pot, zna pripraviti svojevrstna presenečenja. Še posebej ga obožujejo predstavnice nežnejšega spola, večina katerih bo prav na dan Pomursko-dalmatinskega večera praznovala svoj praznik, Materinski dan. Zato lepo vabljene v soboto, 25.3. proslavit Materinski dan v družbo izvrstnih glasbenikov, ki se bodo predstavili v Gledališki in koncertni dvorani Lendava ter na druženje po koncertu.

Nekaj vstopnic po ceni 12 € je še na voljo na predprodajnih mestih na blagajni dvorane v Lendavi in Geza pub-u v Beltincih.