V Lendavi imamo ponovno pol letu 1987 državnega prvaka v spidveju

Po tem, ko smo že pred časom poročali, da je lendavski spidvej v vzponu se, kot kaže, nismo zmotili. S prihodom odličnega voznika Matica Ivačiča se to dejansko dogaja. Lendava ima tako prvič po letu 1987 državnega prvaka, prvič po letu 1990 pa tudi prvaka v konkurenci madžarskih in slovaških tekmecev (to je bilo doseženo minulo poletje).
Lendavski spidvej je, kot kaže, resnično v vzponu. Po tem, ko je lendavski klub pred poletjem prejel pozitivno odločbo za sofinanciranje zaščitnih blazin na zavojih petišovskega ovala, je v soboto 29.5.2021 za dodatno veselje poskrbel še (takrat) novi voznik ST Lendava, Matic Ivačič, ko je premagal vso konkurenco madžarskih in slovaških tekmecev ter stopil na najvišjo stopničko (to je pred tem leta 1990 uspelo domačinu Lazarju Čabi). Veselje pa se kot kaže nadaljuje, saj je prav Ivačič minulo soboto stopil na stopničke kot državni prvak v spidveju, na kar so ljubitelji lendavskega spidveja čakali vse od leta 1987, ko je ta podvig uspel legendarnemu domačinu, Arturu Horvatu.

Odprto državno prvenstvo Slovenije, Slovaške in Madžarske se je končalo s preizkušnjo v Nagyhalaszu. Na najkrajši stezi skupnega prvenstva, ki je dolga le 300 metrov, so se tekmovalci borili za naslov slovenskega in madžarskega državnega prvaka, medtem ko je slovaškim voznikom za naslov državnega prvaka Slovaške štela le domača dirka v Žarnovici. Dirka je dala tudi zmagovalca skupnega prvenstva treh držav. “Hvala vsem, ki ste letos bili z nami. Hvala Matic, hvala Boris, Bojan, Igor, Andrej, Jasna, Vanesa, Beno, Dalibor, Emilia, oba Blaža, Občina Lendava, … za vso podporo! Hvala tudi vsem ki so nam pomagali materialno! Hvala vsem, ki ste verjeli v nas, nam zaupali in, ki vztrajate da spidvej v Lendavi še živi,” so se čustveno odzvali pri ST Lendava.

Matic Ivačič je potrdil, da je v zelo dobri formi, saj je v petih vožnjah štirikrat zmagal, enkrat pa v cilj pripeljal tretji in je v rednem delu zbral 13 točk. “Z dirko ne morem biti zadovoljen, saj je bilo očitno sojenje podrejeno domačim voznikom. Steza je bila zelo trda, zato so bila prehitevanja skoraj nemogoča. Tudi v finalni vožnji sta me Fazekas in poljski voznik grdo zaprla v prvem ovinku, da je domačin prišel na stopničke. Vesel sem da sem si priboril drugo zvezdico v državnem prvenstvu. Hvala moji ekipi, sponzorjem in vsem ki me podpirajo,” je za AMZS dejal lendavski voznik.

Iskrene čestitke tudi iz našega uredništva!