V Krogu izsilil prednost kolesarki, voznik traktorja v Babincih vinjen trčil v prometni znak in ograjo, na območju Šafarskega prevažal tujce

Pomurski policisti so tokrat obravnavali dve prometni nesreči v kateri se je poškodovala kolesarka in v kateri je nastala gmotna škoda, na območju Šafarskega pa so prleški policisti obravnavali nelegalni prevoz tujcev.
Včeraj, malo po 10. uri je v Krogu voznik osebnega avtomobila v križišču izsilil prednost kolesarki, ki je pri padcu utrpela lažjo telesno poškodbo. Vozniku osebnega avtomobila bo izdan plačilni nalog.

Okrog 16. ure pa v Babincih voznik kmetijskega traktorja ni vozil po desni strani smernega vozišča, zato je najprej trčil v prometni znak in nato še v ograjo ob stanovanjski hiši ter ju poškodoval. Nastalo je za okrog 6.000 evrov škode. Pri vozniku je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,21 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper voznika traktorja bo podan obdolžilni predlog. Policisti ob tem primeru ponovno pozivamo voznike, da ravnajo odgovorno in za se volan vedno usedejo le trezni.

Nezakonito prevažal sedem tujcev

Ljutomerski policisti so včeraj, malo po 19. uri, na območju Šafarskega, med opravljanjem nalog varovanja državne meje, ustavili osebni avtomobil, znamke Seat Leon, madžarskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 32-letni državljan Moldavije, v vozilu prevaža 6 državljanov Egipta in 1 državljana Iraka, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Dva tujca je vozil v prtljažnem delu vozila.

Osumljenemu državljanu Moldavije je bila odvzeta prostost in bo s kazensko ovadbo, zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države, priveden k preiskovalnemu sodniku. Vsi tujci so zaprosili za azil.