V kategoriji NAJ gostoljubnejši zdraviliški kraj tudi Lendava, med polfinalisti poziva Sejalec 2020 Expano

Turistična zveza Slovenije tudi letos vodi vsem dobro poznano tekmovanje Moja dežela – lepa in gostoljubna. V kategoriji med NAJ gostoljubnejšimi zdraviliškimi kraji se je znašla tudi Lendava. Vzporedno s to, poteka še drugo tekmovanje, to je Sejalec 2020. Med polfinalisti poziva, teh je sedem, se je znašel tudi murskosoboški Expano.
Jasno je, da je turizem v Prekmurju v vzponu že nekaj časa. Tokrat se sicer vpliv aktualne koronakrize čuti, a ne tako hudo, kot so mnogi pričakovali. Vlada RS je že pred časom omilila ukrepe, turisti se vračajo, Terme Lendava so praktično polne. Turistična zveza Slovenije tudi letos izvaja projekt Moja dežela – lepa in gostoljubna. Trenutno je v teku drugi krog spletnega glasovanja v treh kategorijah, in sicer za NAJ lepše – NAJ gostoljubnejše večje mesto, NAJ lepši – NAJ gostoljubnejši zdraviliški kraj in za NAJ lepši – NAJ gostoljubnejši turistični kraj. Glasovanje poteka TUKAJ, Lendava pa je v času pisanja tega članka na prvem mestu v svoji kategoriji. Glasovanje poteka od 10. avgusta in do 8. septembra. Zaključna prireditev projekta bo potekala oktobra v Laškem, ko bodo podeljena priznanja najboljšim v posameznih kategorijah.

Na poziv Sejalec, s katerim Slovenska turistična organizacija že 17. leto zapored izbira in nagrajuje najbolj ustvarjalne in inovativne dosežke v slovenskem turizmu, je pravočasno prispelo 16 prijav, izmed katerih jih je razpisne pogoje izpolnjevalo 14. Med temi je strokovna komisija v prvem koraku izbrala polfinaliste, katerih je sedem, med njimi pa se je sicer v hudi konkurenci znašel tudi murskosoboški Expano. Komisija bo polfinaliste v začetku septembra obiskala na terenu, nagrade pa bodo razglašene oktobra. Spomnimo: Naziv sejalec za leto 2017 je prejel lendavski Vinarium.