V Industrijski ulici nastaja nova proizvodna hala

Podjetje Mobitex iz Čentibe v lendavski Industrijski coni gradi novo proizvodno halo. Halo gradijo v neposredni bližini že obstoječih hal svojega podjetja, cilj podjetja pa je narediti popoln izdelek.
Družinsko podjetje Mobitex iz Čentibe v Industrijski ulici gradi novo halo. Gre za podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 1992 in se je v začetku svojega delovanja ukvarjalo s proizvodnjo in prodajo senčnikov z reklamnimi napisi. Kasneje so se pričeli ukvarjati še s proizvodnjo kovinskih konstrukcij ter njihovih delov, kot kaže pa je posla dovolj, saj se je pokazala potreba po novih proizvodnih prostorih.

V minulih mesecih je tako izvajalec del zgradil novo halo višine 13 metrov in tlorisne površine nekaj več kot 1200 kvadratnih metrov, v kateri bodo posamezni izdelek popolnoma končali (do sedaj so namreč lahko naredili izdelek le do stopnje strojne obdelave), izdelke pa bodo lahko tudi poskusno sestavili oziroma zmontirali.

Podjetje bo že kmalu prejelo uporabno dovoljenje za omenjeno halo, takrat pa bo lahko stekla tudi prva proizvodnja. Okvirno bi se to (neuradno) lahko zgodilo v prvi polovici oktobra. Hala je postavljena na zemljišču, ki ga je podjetje lansko leto kupilo od lendavske Občine za okrog 117 tisočakov, podjetje pa se je med drugim zavezalo tudi, da bo ustvarilo vsaj tri delovna mesta.