V Gornjih Petrovcih zasegli drogo in predmete za pridelavo in gojenje, v Razkrižju tujec nelegalno prestopil mejo in tihotapil ljudi

Pomurski policisti so se tokrat ukvarjali s prepovedano drogo ter s tihotapljenjem ljudi. Hišno preiskavo so možje v modrem opravili v Gornjih Petrovcih. Ukrajinec, ki je nezakonito prevažal ljudi, je bil ustavljen na območju Ljutomera.
Med hišno preiskavo zasegli drogo in predmete za pridelavo in gojenje

Na podlagi odredbe sodišča so minulo nedeljo policisti in kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota opravili hišno preiskavo pri 41-letnem občanu iz območja Policijske postaje Gornji Petrovci. Na hišni preiskavi so našli posebej prijen prostor za gojenje prepovedanih rastlin konoplja in zasegli 70 sadik rastlin zelene barve velikosti 5 do 90 cm, okrog 300 gramov posušenih rastlinskih delcev v vakuumsko zapakirani PVC vrečki in predmete za pridelavo in gojenje.

Po opravljeni analizi in pozitivnem rezultatu bo zoper osumljenega podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, po 186/1. členu Kazenskega zakonika (KZ-1). Za to kaznivo dejanje je predpisana kazen zapora v trajanju 1 do 10 let.

Nazakonito prevažal 4 tujce

Minuli ponedeljek, malo po 15.uri smo bili policisti obveščeni, da je iz R Hrvaške v našo državo na prehodnem mestu na območju Šprinca vstopil voznik osebnega vozila, ukrajinskih registrskih številk. S strani policistov PP Ljutomer je bilo vozilo s predpisanimi svetlobnimi in zvočnimi signali ustavljeno v naselju Bučečovci. Pri kontroli vozila in potnikov je bilo ugotovljeno, da je 33-letni voznik in 31-letna sopotnica, oba  državljana Ukrajine v vozilu nezakonito prevažata 3 državljane Bangladeša in 1 državljana Pakistana.

Vozniku je bila odvzeta prostost in bo s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države priveden k preiskovalnemu sodniku. Tujci so v postopku obravnave zaprosili za mednarodno zaščito.