V Gornji Radgoni zaključen sejem Medical, že kmalu sejma lovstva in ribištva ter sejem Natura

Od četrtka, 6. do sobote, 8. aprila 2017 se je v Gornji Radgoni odvijal sejem Medical, ki je sejem sodobne medicine. Pred nami pa sta na omenjenem sejmišču v pripravi že mednarodna sejma lovstva in ribištva in četrti mednarodni sejem aktivnosti in oddiha v naravi – Natura.

10. Mednarodni sejem lovstva in ribištva

Lovce in vse podanike narave bodo od 21. do 23. aprila 2017 v Gornjo Radgono množično privabljale predstavitve novosti in pestra prodajna ponudba opreme in pripomočkov za lovstvo, kinologijo in ribištvo, oblačila in obutev, terenska vozila in izdelki za preživljanje prostega časa in preživetje v naravi.

Razloge za poslovno in prijateljsko druženje bodo dodatno podkrepile strokovne predstavitve Lovske zveze Slovenije, Ribiške zveze Slovenije, Zavoda za gozdove Slovenije, Kinološke zveze Slovenije, Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Centra za promocijo in pospeševanje športnega ribolova in ribiškega turizma Racoon d.o.o, klubov in društev ljubiteljev različnih pasemskih psov ter zaščitnikov prosto živečih živali. Ciljni obisk pa bodo pospeševali tudi številni stanovski in družabni dogodki.

Hkrati bo potekal sejem NATURO – mednarodni sejem aktivnosti in oddiha v naravi, ki bo lovstvo povezal z drugimi oblikami druženja z naravo in trajnostnega turizma.

4. mednarodni sejem aktivnosti in oddiha v naravi – Natura

4. Mednarodni sejem aktivnosti in oddiha v naravi, vabi od 21. do 23. aprila v Gornjo Radgono vse ljubitelje trajnostnega turizma in aktivnega preživljanja prostega časa v naravi. Na njem bodo našli zamisli in informacije za oddih in gibanje v neokrnjeni naravi, za pohodniške, tekaške, planinske in kolesarske potepe, za različne vadbe telesa in duha …

Uživali bodo v regionalni kulinarični ponudbi in sodelovali v atraktivnih predstavitvah rekreacije v naravi. Predstavljajo se Turistična zveza Slovenije, društva in informacijski centri, občine, turistična ponudba Pomurja, Avstrijska Štajerska in hrvaško Međimurje, Planinska zveza Slovenije …

Ponujeni bodo zdrava prehrana, izbrana kulinarika in vino, zamisli in izdelki za ozelenitev in urejanje okolice. Ugodne nakupe ponujajo tržnice z naravno kozmetiko, ponudbo kmetij in domačo obrtjo. Obiskovalci bodo lahko občudovali predstavitve na plezalni steni ter se v plezanju na njej preizkusili tudi sami. Spoznali bodo treninge in pravilno prehrano za tek in nordijsko hojo, različne borilne veščine, šolo tenisa in potapljaško opremo ter se lahko ustrezno opremljeni tudi sami potopili v bazen na sejmišču. Predstavili se bodo vrhunski športniki Športne enote Slovenske vojske. Ta pa omogoča tudi usposabljanje iz orientacije ter orientacijski tek z nagradami za najboljše ekipe.

S svojo dejavnostjo se bo predstavila Planinska zveza Slovenije. Planinska založba bo nudila izbor vodnikov, zemljevidov in ostalih edicij, ki jih bo možno tudi kupiti. Na planinska doživetja bodo obiskovalce vabile planinske koče in domovi na Košenjaku, Jančah, Uštah, pri Gospodični na Gorjancih … Za dobro razpoloženje bodo skrbela planinska društva Goričko, Tromeja, Kuzma, Gornja Radgona, Hakl pri Sveti Trojici v Slovenskih goricah, Lenart, Lendava, Ljutomer, Murska Sobota …