V Gornjem Lakošu ustanovili Turistično društvo

Na območju Občine Lendava je v minulih dneh zaživelo še eno turistično društvo, ki bo vsekakor obogatilo ponudbo že obstoječih. Ustanovili so ga v Gornjem Lakošu, ustanovno skupščino pa so v skladu z epidemiološkimi razmerami izvedli zadnji aprilski dan in jo “blagoslovili” s postavitvijo majskega drevesa.
V Gornjem Lakošu so zadnji aprilski dan ustanovili Turistično društvo, kar je v zadnjih desetih-petnajstih letih precej pogosta praksa v okoliških naseljih Občine Lendava. S takšnim združevanjem lahko seveda krajani sodelujejo na vseh prireditvah, prodajajo svoje izdelke, storitve ali domače specialitete, skratka takšno združevanje ima lahko zgolj pozitivne posledice. Ustanovna skupščina Turističnega društva iz Gornjega Lakoša se je zgodila zadnji aprilski dan, sprejet je bil statut, izvoljeni so bili člani upravnega odbora. Pobudnik združenja je bil Alen Dominić, ki je tudi prevzel predsedniško krmilo za štiri leta, podpredsednica je Kornelija Herman, tajnica Timea Gönc in blagajničarka Jolanda Nagy.

“Turistično društvo je ustanovilo več kot 20 članov, krajanov Gornjega Lakoša. Cilji turističnega društva so predvsem še bolj povezati krajane Gornjega Lakoša in pomagati pri razvoju same krajevne skupnosti. Želimo se tudi prijavljati na različne razpise, tudi na take, na katere se krajevna skupnost ne more prijaviti. Tako lahko pomagamo pri ohranjanju naravne in kulturne dediščine. Prva aktivnost turističnega društva je bila postavitev mlaja s sodelovanjem krajevne skupnosti. Majsko drevo letos meri dobrih petnajst metrov,” je za naš spletni portal dejal Dominić.