V dopoldanskem času napihal kar 1,48

Policisti Policijske postaje Murska Sobota so včeraj in predvčerajšnjim obravnavali krepko vinjenega voznika, ta je 1,48 napihal že dopoldan, včeraj zgodaj popoldan pa so obravnavali voznika zaradi prehitre vožnje v naselju, ki je povrh vsega še napihal.
Murskosoboški policisti so imeli predvčerajšnjim opravka z močno vinjeno osebo. Kar 1,48 je napihal voznik osebnega avtomobila, ki je v cestnem prometu bil ustavljen nekaj minut čez deseto uro dopoldan. 41-letnik je povrh vsemu, bil še brez veljavnega vozniškega in celo prometnega dovoljenja, policistom pa seveda ni preostalo drugega, kot da vozilo zasežejo in zoper voznika podajo obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Včeraj pa so, znova murskosoboški policisti, obravnavali voznika osebnega avtomobila, ki je v naselju Zenkovci krepko prekoračil hitrost. Namesto 50, je ta vozil 82 km/h, 51-letni voznik pa je med drugim “padel” tudi pri preizkusu alkoholiziranosti. Napihal je 0,48. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog v skupnem znesku 1.400 evrov, izrečenih pa mu je bilo tudi 21 kazenskih točk. Po pravnomočnosti plačilnega naloga sledi še izrek ukrepa prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja.

“Voznike ponovno pozivamo, da ravnajo odgovorno in za volan sedejo le trezni. Če bodo uživali alkoholne pijače, naj se ne odločajo za vožnjo v cestnem prometu. Vozilo naj vozi oseba, ki ni uživala alkoholnih pijač, ali pa se odločijo za uporabo javnih prevoznih sredstev. Na območju Policijske uprave Murska Sobota zaradi zimskih razmer ne beležimo posebnosti. Voznike pozivamo k previdni in strpni vožnji, z očiščenim vozilom in ustrezno zimsko opremo,” pa sporoča Suzana Rauš, tiskovna predstavnica PU Murska Sobota.