V Domu starejših Lendava okuženih že 27 stanovalcev, dva sta virusu podlegla

Vzpodbudnih podatkov kar se tiče okužb z novim koronavirusom ni, ne na območju Občine Lendava, kjer je po podatkih covid sledilnika v četrtek bilo na novo okuženih 13 ljudi (tedenski porast je 20 odstoten) in tudi ne v Domu starejših Lendava. Od tam sporočajo, da razloga za preplah (zaenkrat) ni in da situacijo obvladujejo. Okuženih je 27 stanovalcev, dva sta v bolnišnici, dva sta življenje izgubila.
“Sporočamo vam, da odgovorno, strokovno in srčno skrbimo za vaše najdražje, kljub vsakodnevnem tveganju za možnost okužbe. Še vedno prihajamo na delo z veliko dobre volje, nasmejani in z občutkom, da v teh težkih časih opravljamo plemenito delo,” so pred dnevi sporočili iz Doma starejših Lendava, ko so informacije bile bistveno drugačne, kot danes. V tednu dni se je stanje bistveno poslabšalo, vsaj kar se števila okuženih stanovalcev tiče, a direktor Doma Franc Špilak miri, da je situacija pod nadzorom in da zaenkrat zmorejo sami.

“Na žalost je okužb vsak dan več. Imamo 27 okuženih stanovalcev, a na žalost moram povedati, da pričakujemo, da bo številka še višja. Imamo tudi 14 okuženih zaposlenih, nekateri pa so virus že preboleli, gre za osem ljudi, ki se vračajo na delo. Aktivirali bomo nekaj prostovoljcev, nekaj zaposlujemo, spet drugim podaljšujemo pogodbe. Eno diplomirano medicinsko sestro nam je priskrbel Zdravstveni dom Lendava, ta pri nas deluje sedaj že tretji teden. Z veliko žalostjo moram povedati, da sta dva stanovalca življenje izgubila, šlo je za dve starejši osebi, ki sta že sicer bili šibkega zdravja, dve osebi pa sta še v bolnišnici,” je dejal Špilak.

Kot je še dejal direktor Špilak, so stanovalci, ki so pozitivni, izolirani v rdeči coni in se navkljub okužbi počutijo dobro. “Včeraj je bila testirana večina zaposlenih, testiramo tudi stanovalce, predvsem v prvem in drugem nadstropju,” je zaključil.