V Dobrovniku se soočajo s težavo kurjenja smeti

Čeprav imajo tudi v občini Dobrovnik ustrezno organiziran odvoz odpadkov, storitev namreč opravlja podjetje Saubermacher-Komunala iz Murske Sobote, se soočajo s težavo kurjenja smeti.

“Kljub vsem možnostim za organiziran odvoz odpadkov, brezplačen odvoz kosovnih odpadkov in delujočemu Zbirnemu centru, je na širšem območju Občine Dobrovnik vse pogosteje opaziti kurjenje raznih odpadkov-smeti pri posameznih gospodinjstvih,” sporočajo iz dobrovniške občine, kjer težavo opažajo že nekaj časa.

Kot ugotavljajo pristojni, nekateri občani kurijo predvsem plastiko, razne gradbene odpadke, tekstil in celo gume, kar je že sicer precej obremenjujoče za okolje, v jesenskem času pa še toliko bolj, ko se dim vali tudi iz dimnikov zaradi ogrevanja. Težava je lahko večja ob dnevih, ko je megleno.

“Kurjenje tovrstnih odpadkov je prepovedano in se lahko sankcionira z denarno globo pristojnih inšpekcijskih služb in policije. Iz tega razloga se bodo na območju celotne Občine odslej opravljali poostreni nadzori s strani Medobčinskega inšpektorata in Policije,” še sporočajo iz dobrovniške občine.