V Dobrovniku se jutri začenja mednarodni kolesarski maraton Slo24ultra

V soboto s startom ob 12.00 uri in v nedeljo s ciljem ob 12.00 uri se bo v Dobrovniku odvijal prvi slovenski kolesarski ultra maratonski dogodek tega formata. Tako kot lansko leto, bodo tudi letos kolesarji krenili na pot izpred Dvojezične osnovne šole Dobrovnik.
12 in 24 ur bo 52 kolesarjev iz Slovenije in Evrope kolesarilo na ravninskem, 11 km dolgem krogu Dobrovnik-Turnišče-Renkovci-Dobrovnik. Start bo jutrišnjo soboto ob 12. uri, konec pa v nedeljo ob 12. uri. Preizkušnja je namenjena solo tekmovalcem in tekmovalkam ter 4-članskim ekipam. Maraton bo potekal pod okriljem Svetovne ultra-kolesarske zveze (UMCA) in se v letu 2018 šteje kot UMCA 12 & 24 urno evropsko prvenstvo za solo tekmovalce. Dirka je uvrščena tudi v njihov koledar.

Tekmovanje se bo letos odvijalo v nekoliko oblačnem vremenu, kar pa pa tekmovalcev zagotovo ne bo upočasnilo. Na lepi, ravninski in hitri trasi ter ob odlični organizaciji in zavarovanju, se je že lansko leto pokazalo, da so prevožene razdalje kolesarjev ekstremne. Po šestih urah je bila povprečna hitrost najhitrejših skoraj 42km/h, po dvanajstih urah pa še vedno okrog 40km/h.

Maratonska pot je med drugim primerna za čiste začetnike v vzdržljivostnem kolesarjenju ali kolesarjenju nasploh, saj spremljevalna ekipa ni potrebna. Na startno-ciljnem prostoru bo za tekmovalce poskrbljeno za hrano in pijačo ves čas dirke. Kolikokrat se bodo kolesarji ustavili ni pomembno, priporočajo pa hitre postanke, saj se ura ne ustavi.