V dneh ki so pred nami, nas bodo razvajali sončni žarki

Kot kaže, se bo pomladno vreme končno le pričelo. V popoldnevih, ki so pred nami, se bodo temperature dvignile tudi do 22 stopinj Celzija, večjega dežja pa ni moč pričakovati. Nekaj dežnih kapelj lahko sicer pade v četrtek, a za pričakovati ni nič obilnejšega.
Po do dobra razmočenem vikendu, smo se včeraj zbudili v sončno jutro, ki se je prelilo v lep sončen dopoldan in še lepši popoldan. Namerili smo 17 stopinj Celzija, tisti nekoliko pogumnejši pa so so se na plano podali v kratkih majicah. Praznični ponedeljek je bil tako obsijan s soncem, sončni žarki pa nas bodo božali tudi dneve, ki so pred nami.

Toplo bo tudi jutri. Zbudili se bomo v jutro, ki bo se ogrelo na sedem stopinj Celzija, popoldan pa jih bomo izmerili 18. Pričakovati je moč nekaj oblakov. V sredo bo v zahodni polovici države oblačno z občasnim dežjem, na vzhodu pa bo pretežno oblačno in večinoma suho. Še bo pihal jugozahodni veter, jutranje temperature pa bodo se gibale okrog devetih stopinj, čez dan še deset več.

V četrtek zjutraj se bodo padavine na zahodu okrepile. Čez dan bodo plohe in posamezne nevihte prehodno zajele večji del Slovenije, a kljub temu, hladno ne bo. Izmerili bomo 18 stopinj Celzija, v petek pa dve stopinji manj. Bo pa zato nekoliko lepši vikend. V soboto popoldan bomo jih imeli 19, v nedeljo pa že kar 22. Zjutraj se bodo temperature gibale okrog šestice.

Nad Sredozemljem in Balkanom je šibko območje visokega zračnega tlaka. Z jugozahodnimi vetrovi priteka k nam topel in v višjih plasteh ozračja bolj vlažen zrak. Pravi pomladni dnevi so tako pred nami, izkoristite jih kar se da dobro!