V Črenšovcih storili prvi korak k vzpostavitvi delovanja industrijske cone

Županja Občine Črenšovci Vera Markoja, je predvčerajšnjim s podjetjem KIT Žižki podpisala prodajno pogodbo za nepremičnino v obrtni coni Ogradi v Črenšovcih. Na podlagi javnega zbiranja ponudb za stavbno zemljišče v izmeri 5.348 m2 je podjetje KIT Žižki zemljišče kupilo za 43.265,32 EUR brez DDV.
Direktorja podjetja Anton Cigan in Peter Tibaut sta povedala, da bo podjetje, ki se ukvarja s proizvodnjo kovinske opreme, v prvi fazi na zemljišču zgradilo nov industrijski objekt v velikosti približno 800 kvadratnih metrov in tako razširilo svojo dejavnost. Še letos bodo pristopili k pridobivanju dokumentacije in dovoljenj ter predvidoma prihodnje leto pričeli z izgradnjo objekta.

“Na občini si bomo prizadevali tudi, da čim prej uredimo dostop do plinskega omrežja. To je prvi korak k vzpostavitvi delovanja industrijske cone. Za prodajo so predvidene še tri parcele, vsaka v velikosti cca 5.300 m2. Upamo, da bo investicijski vložek podjetja KIT v Črenšovce privabil še druge investitorje. Žal podjetje K & K Agro Trade, ki je zemljišče v omenjeni coni kupilo že leta 2014, v naslednjih nekaj letih še ne namerava graditi, Občina pa se takrat s pogodbo ni zavarovala, da bi v primeru neinvestiranja lahko zemljišče pridobila nazaj,” so zapisali na tamkajšnji Občini.