V Čentibi bodo ustanovili turistično društvo

Osem enako mislečih krajanov naselja Čentiba se je odločilo, da ustanovijo društvo, natančneje, turistično društvo. Na včerajšnjem sestanku, katerega so se udeležili štirje, so dorekli, da bo v kratkem izpeljana tudi ustanovna skupščina.
V mali dvorani vaškega doma v Čentibi se je včeraj odvil sestanek, na katerem so bodoči člani ter vodstvo omenjenega turističnega društva dorekli, da si takšnega društva želijo in da bodo čim prej, morda že naslednji teden, opravili ustanovno skupščino. Turistično društvo Čentiba bo zaenkrat sestavljalo osem članov, za predsednika pa bo najverjetneje izvoljen tamkajšnji krajan Viktor Hranilovič, čigar ideja je ustanovitev društva.

“Turistično društvo, ki bo ustanovljeno, želi obuditi kresovanje ob hrani, pijači in glasbi, kot prvi dogodek izvesti delavnico pečenja perecov s pomočjo te delavnice pa bi lahko angažirali tudi starejše krajane, ki so pripravljeni pomagati. Čez čas bi se radi spustili v organizacijo vaških dni, organizirali bi prikaz žganjekuhe, konec leta pa bi organizirali izlet za svoje člane ter krajane. Seveda ne bo šlo brez pohodništva in kolesarjenj po območju Čentibe in sosednje Madžarske, veliko poudarka pa bi dali na sodelovanje s sosednjo Madžarsko,” je dejal Hranilovič.

Kot je še bilo moč slišati, si bo novoustanovljeno turistično društvo prizadevalo čim bolje sodelovati z društvi, ki v vasi že obstajajo, “saj se zavedamo, da bo delovanje brez njih zagotovo oteženo.” Z ustanovitvijo društva želijo tudi Čentibo pomakniti na turistični zemljevid, društvo pa bi delovalo po vzoru društev iz Doline, Petišovcev, … “Primarna naloga društva bi bila promocija naselja in organizacija dogodkov, ki jih v vasi kronično primanjkuje, hkrati pa bi društvo sodelovalo tudi na večjih ali manjših dogodkih v Lendavi (Bogračfest, Lendavska trgatev, kulinarična ulica, … Naš namen bo med drugim razviti produkt in ga ponuditi občanom in turistom,” je zaključil Hranilovič.

Pred ustanovno skupščino sicer bodoče vodstvo čaka kar nekaj dela. Društvo bo potrebno registrirati, pripraviti in potrditi statut, ter pričeti z delom. Svoj blagoslov je bodočemu društvu dal tudi predsednik KS Čentiba in bodoči član, Branko Kolenko.