V 12 urah svoje nezadovoljstvo z večernim programom Lendavske trgatve na stolpu izrazilo 466 bralcev

Predvčerajšnjim se je v sejni dvorani Občine Lendava odvila novinarska konferenca, na kateri je bil predstavljen letošnji festival Vinarium, v sklopu katerega se bo poleg Bogračfesta, odvila tudi prireditev Lendavska trgatev. Lokacija večernega programa med občani namreč dviguje veliko prahu.
Nekaj sprememb bosta, kot ste najbrž že prebrali včeraj, deležni obe prireditvi. Tako Bogračfest kakor tudi Lendavska Trgatev. Če so spremembe predvsem glede prizorišča večernega programa Bogračfesta, na katerem bo nastopila hrvaška pevka Danijela Martinović bile sprejete brez pripomb javnosti, pa je bistveno drugače pri večernem delu prireditve Lendavska Trgatev.

Večerni del se bo, kot je sicer že določeno, odvil pri razglednem stolpu Vinarium, prizorišče katerega že pripravljajo delovni stroji, v programu pa bo nastopil ansambel Mladi Gamsi. Prav prizorišče pa je tisto, ki mnogim ne ustreza, saj v splošnem ljudje takšni spremembi niso naklonjeni. Tudi sodeč po anketi, ki smo jo na našem spletnem portalu pripravili včeraj, si ljudje sprememb te tradicionalne prireditve ne želijo.

V dvanajstih urah je na anketno vprašanje “Se strinjate, da se Lendavska Trgatev seli k stolpu Vinarium?” odgovorilo kar 542 ljudi. Od tega se jih je izjemno velika večina, to je kar 466 sodelujočih (86%) odločilo za odgovor “Ne,” le 46 (8%) se jih je odločilo odgovoriti z “Da” in 31 (6%) z “Vseeno mi je.” Vsak glas je sicer unikaten, saj sistem beleži piškote in številke IP, tako da potvarjanje ali dvojno glasovanje praktično ni možno oziroma je izjemno malo verjetno.

Anketa seveda teče naprej, na dnu tega članka, kjer lahko spremljate tudi rezultate. V 24 urah je v anketi sodelovalo 623 bralcev.

Tradicionalna dopoldanska povorka seveda v Lendavi ostaja, mi pa smo nekaj vprašanj že naslovili na organizacijski odbor in jih bomo objavili takoj, ko jih prejmemo.

Da je napoved prizorišča dvignila veliko prahu pa potrjujejo tudi komentarji na spletnem socialnem omrežju Facebook:

Se strinjate, da se Lendavska Trgatev seli k stolpu Vinarium?

Prikaži rezultate

Loading ... Loading ...

  • frankofon

    Pa jasno, da je nezadovoljstvo veliko, če pa župan čisto sam odloča o vsem, j.b. se mu za mnenje občanov, še več, sovraži mnenje občanov. Nekaj si zmisli, pa tak je! Ne čudi me najnovejša novica, da je njegov zet Damjan dal odpoved na stolpu. Očitno mu je dovolj diktature, pa še probleme majo s kriminalisti. To z lendavsko trgatvijo je tipičen primer Balažekove samovolje, čas bi bil, da ga nekdo zamenja in se začne nek zdrav dialog med občani in županom / županjo.

  • Nejc Havaši

    Kako bi se strinjal, da se Lendavska trgatev seli k Vinariumu, če se sploh z obstojem samega stolpa ne strinjam. Leglo nepotizma in sramota Lendave.

  • državnik

    Anketo župan spremlja in razmišlja kako bi se sedaj izgovoril, da ni tako mislil, da je hotel le dobro, da bosta z Johanom poskrbela za Gamse, da se bodo v naših Alpah kar najbolje počutili, da bo novi direktor, ki bo verjetno iz Pirana razumel Lendavčane in pripeljal malo bolj znano pevko, ker če ne, bomo mi pripeljali zlizani Halikanum, saj je v goricah tako in tako vseeno kdo ti igra. Trezni bomo samo pol ure in potem valjanje v dolino, pred Elizabeto. Povabili bomo Terme, saj so samo oni zveličani za tako fešto in no ja…..to je bilo malo za šalo malo zares.