Utroša najprej proti Litovcu, za tem proti Hrvatu

Predvčerajšnjim se je v francoskem mestu La Roche sur Yon pričelo Evropsko prvenstvo v badmintonu v konkurenci posamezno, dvojice in mešane dvojice. Udeležil se ga je tudi lendavski badmintonist, Iztok Utroša.

V konkurenci posameznikov je v prvem krogu bil njegov nasprotnik Kestutis Navickas iz Litve. “Odigrala sva napeto tekmo, ki sem jo dobil z 2:0 v nizih (21:17, 21:20). Proti nasprotniku, ki je sicer na svetovni jakostni lestvici višje od mene, sem v ključnih trenutkih obeh nizov pokazal več zbranosti in se uvrstil v drugi krog, kjer me je čakal Hrvat Zvonimir Djurkinjak. Na svetovni jakostni lestvici sem uvrščen višje tudi od Hrvata, a sem vedel, da me čaka napeta tekma, v kateri zmagovalec ne bo znan do zadnje točke.”

Tudi dvoboj s Hrvatom je bil poln preobratov, a se ni odvil Utroši v prid, ob tem pa je nasprotnik imel še veliko športne sreče, saj se mu je v odločilnih trenutkih tretjega seta zvalilo kar nekaj žogic čez mrežo. “Vendar je tudi to del športa in tudi takšne poraze je treba športno prenesti.” Kljub porazu je Utroša, kot pravi, zadovoljen s prikazanimi igrami na tem Evropskem prvenstvu, nekoliko manj pa z rezultatom, saj sta mu do uvrstitve v osmino finala zmanjkali le dve točki. Iztok Utroša – Zvonimir Djurkinjak  1 : 2 (21:17, 17:21, 20:22),