Uspelo jim je: Lendavske odbojkarice v 2. državni ligi!

Lendavske odbojkarice znova žanjejo uspehe in to ne kakršne koli. Odbojkarski klub Lendava je pred dnevi sporočil, da jim je na podlagi rezultatov uspel preboj v drugo državno odbojkarsko ligo, v klubu pa potrjujejo, da gre za izjemen uspeh. Odbojkarska zveza Slovenije je sicer vsa tekmovanja dvoranske odbojke zaključila v sredini maja.
Članicam Odbojkarskega kluba Lendava je uspelo. V prihodnji sezoni bodo dekleta nastopala v 2. državni ligi, kar je en izmed večjih prebojev omenjenega športnega kluba. S tem v omenjenem klubu zaključujejo štiriletni razvojni cikel, omenjeni uspeh pa bo prav gotovo dodatna motivacija za mlado ekipo, ki je v preteklih letih rasla iz sezone v sezono. Mimogrede, lendavski trener Spasoje Todorović je pred kratkim sprejel tudi vodenje ženske soboške drugoligaške ekipe za prihodnjo sezono. “Verjamemo, da je v slogi moč in se sodelovanja z ŽOK Sobota veselimo,” pa sporočajo iz lendavskega odbojkarskega kluba, s katerim sicer že več let uspešno sodelujejo.

odbojkarice so s treningi pričele takoj po sprostitivi ukrepov, ti pa kot običajno, potekajo v Športni dvorani Dvojezične srednje šole Lendava. Z vadbo poleg članske ekipe nadaljuje tudi podmladek, treningi pa bodo, kot so sporočili, potekali tudi med poletnimi počitnicami, saj so takšno željo izrazile prav odbojkarice. “Naš trener Spasoje Todorović je kot vedno zelo motiviran in voljan dela z mladimi na treningu. Spasoje ostaja prvi trener in steber razvoja našega kluba. Ostaja trener tako mladinskih selekcij, kot tudi članske ekipe,” še sporočajo iz odbojkarskega kluba Lendava.

“Najprej bi se rad zahvalil igralkam, upravnemu odboru, vsem zvestim navijačem in Občini Lendava, ki nas že leta aktivno podpira pri našem delu, saj brez te podpore takega razvojnega koraka ne bi bili sposobni narediti. Zavedamo se, da bo naslednja sezona naporna, zato bomo neprekinjeno trenirali tudi v počitnicah. Ekipa je mlada, željna dobrega dela, tako na individualnih kot ekipnih treningih. Do začetka državnega prvenstva bomo poskušali sestaviti čim bolj operativno člansko ekipo, jo okrepiti in se dobro pripraviti na tekmovalno sezono,” pa so besede Spasojevića ob uvrstitvi članske ekipe v 2. državno ligo.

Spasoje Todorović. FOTO: Gregor Čiček