Uspeh lendavskih odbojkaric: Tudi starejše deklice v A ligi!

Včeraj ob desetih dopoldan se je v športni dvorani Dvojezične srednje šole Lendava odvijala odbojkarska tekma med domačimi odbojkaricami OK Murania in odbojkaricami iz Benedikta ter Puconcev. Lendavčane so čez celotno srečanje kazale, kdo je gospodar na domačem terenu in zasluženo zmagale!
Lendavske odbojkarice so minula dva vikenda dosegle pravljičnih sedem zmag. Po dveh zmagah ekipe male odbojke in dveh zmagah kadetinj prejšnji vikend ter po sobotni zmagi članic, so tudi starejše deklice danes premagale ekipi iz Benedikta in Puconcev. Z dvema zmagama so si že v predzadnjem krogu zagotovile mesto v A ligi državnega prvenstva.

Najprej so se pomerile z ekipo Benedikta in prepričljivo zaključile z 2:0 (25:14, 25:13). Tekmo z ekipo Roto-Kema Puconci so začele bolj zadržno in zaradi preveč lastnih napak izgubile prvi niz. V drugem setu je bilo napak na servisu manj, tudi v napadu so zaigrale bolj odločno in na koncu zmagale z 2:1 v nizih (22:25, 25:16, 15:8).

Dveh pomembnih zmag se je skupaj s soigralkami veselila tudi kapetanka ekipe Lana Sarjaš: “Današnji turnir je bil zelo pomemben, ker je zmaga proti Puconcem že danes odločala o uvrstitvi med najboljše. Zato je bilo na začetku tudi nekaj nepotrebnih napak in zelo sem vesela, da smo se uspele zbrati in tekmo zaključiti v našo korist. Prihodnji turnir bo tako veliko lažje, ker smo že danes dosegle zastavljeni cilj. Tako kot kadetinje smo se tudi starejše deklice veselile uvrstitve v A ligo. Uspelo nam je!”

Prihodnjo soboto članska ekipa gostuje v Zrečah.