Uradno: Zaključek vseh tekmovanj v ligah MNZ Lendava in v Pomurski nogometni ligi

Izvršni odbor Medobčinske nogometne zveze Lendava, ki mu predseduje Slavko Režonja, je na 41. dopisni seji sprejel dokončno odločitev o zaključku vseh tekmovanj v medobčinskih lendavskih ligah in v pomurski nogometni ligi za tekmovalno sezono 2019/2020. Zaradi koronavirusa, ki se še ni umiril do mere, ko bi se lahko tekmovanja nemoteno nadaljevala, je zveza opravila pisno anketo med klubi pomurske lige in lendavske medobčinske lige, ki so soglasno predlagali zaključek tekmovanja za sezono 2019/2020.
Izvršni odbor MNZ Lendava je na svoji 41. korespondenčni seji sprejel sklep o zaključku vseh tekmovanj v ligah MNZ Lendava in v Pomurski nogometni ligi za tekmovalno leto 2019/20. “Zaradi dejstva, da se situacija v zvezi s koronavirusom ni umirila do mere, v kateri bi se tekmovanja lahko nemoteno nadaljevala, je Izvršni odbor MNZ Lendava sprejel odločitev o zaključku vseh tekmovanj v ligah MNZ Lendava in v Pomurski nogometni ligi v tekmovalni sezoni 2019/2020.”

Podlaga za odločitev je bila tudi izvedena anketa med klubi MNZ Lendava in člani Pomurske nogometne lige, ki so soglasno predlagali zaključek tekmovanj v tekmovalno leto 2019/20. O načinu in sestavi lig MNZ Lendava za tekmovalno leto 2020/21 bo odločal izvršni odbor MNZ Lendava. Pri odločanju o sestavi lig se bo sledilo sklepom NZS pri sestavi lig NZS.

In kakšno je bilo stanje po odigranih 12. kolih v pomurski ligi? V vodstvu je med 14. ekipami Polana z 32. točkami pred Turniščem, ki jih ima 29, in Gradom, ki je zbral 27 točk. Na lestvici strelcev vodi Andrej Žugelj iz Polane s 15. zadetki. V lendavski medobčinski nogometni ligi je po 12 kolih med 12. ekipami v vodstvu Čentiba s 34. točkami pred Kobiljem, ki jih ima 25, in Nedelico, ki je zbrala 24 točk. Na lestvici strelcev vodi Julian Lebar iz Čentibe s 16. zadetki.