“Ura za zemljo:” Danes med 20.30 in 21.30 uro bo izključen del javne razsvetljave

iniciativi “Ura za Zemljo” se že več let pridružuje tudi Občine Lendava. In tako bo tudi letos. Današnjo soboto bodo med 20.30 in 21.30 izključili del javne razsvetljave.
“Občina Lendava se simbolično pridružuje globalni pobudi proti spremembam v okolju. Lendava tudi letos sodeluje v akciji “Ura za Zemljo,” s katero želi izkazati podporo globalni pobudi. Današnjo soboto, 30. marca, med 20.30 in 21.30 uro bomo tako izklopili del javne razsvetljave, ker želimo pokazati zavezanost zdravemu planetu.

Letošnjo Uro za Zemljo spremlja slogan “Odreši se plastike, izberi naravo!” Svetovna organizacija za varstvo narave – WWF z letošnjo akcijo poziva posameznike, mesta, vasi in podjetja, da se vključijo v akcijo ugašanja luči in tudi na ta način pozivajo vlade sveta, da uvedejo globalni, pravno zavezujoč sporazum, ki bi preprečil dušenje morij s plastiko.

Občina vabi občane, da se pridružijo akciji in za eno uro izklopijo luči oziroma porabnike električne energije. Akcija naj bo opomin, da moramo več narediti za zdravo in trajnostno prihodnost,” so sporočili iz Občine Lendava.

Ura za Zemljo (Earth Hour) je globalna okoljska pobuda v partnerstvu z WWF. Posamezniki, podjetja, vlade in skupnosti se pozivajo, da v današnjo soboto ob 20:30 izklopijo svoje luči za eno uro in s tem pokažejo svojo podporo za okoljsko trajnostno delovanje po vsem svetu. Od simboličnega dogodka ugašanja luči v Sydneyu leta 2007, je Ura za Zemljo prerasla v akcijo, ki jo podpirajo v več kot 180 državah.